ENERGIEZUINIG VERWARMEN MET PULSAR-IR INFRAROOD PANELEN

Door Interland Techniek
17 oktober 2022
author-image

Met de stijgende energieprijzen in Nederland is er steeds meer aandacht voor stralingsverwarming. Deze gasloze optie zorgt voor een comfortabele voelbare warmte alleen daar waar er in de ruimte behoefte aan is.

Uitvoeringen

Met de PULSAR-IR stralingspanelen van Interland Techniek kan een comfortabele woon- of werkruimte worden gecreëerd zonder dat het hele gebouw verwarmd hoeft te worden. De infrarood panelen verwarmen namelijk alleen daar waar er behoefte is. De gelijkmatige verdeling van de warmte over het oppervlak van het paneel resulteert in een maximaal aandeel stralingswarmte. De panelen worden geleverd in twee uitvoeringen: lage temperatuur (LT) van 300 t/m 1000 Watt en als hoge temperatuur (HT) van 900 t/m 3600 Watt. Veel uitvoeringen uit de PULSAR-IR serie zijn direct uit voorraad leverbaar.

Voor iedere toepassing

De lage temperatuur (LT) infrarood panelen geven een comfortabele warmte af en worden veelvuldig toegepast in kantoren, winkels, appartementen en woningen. Het paneel is visueel onopvallend te integreren in systeemplafonds of kunnen met behulp van montagebeugels net onder het plafond of verticaal aan de muur gemonteerd worden.

Voor de verwarming van industriële ruimten zoals werkplaatsen, fabrieksruimten, winkelcentra en magazijnen worden veelal de hoge temperatuur (HT) infrarood panelen toegepast. De panelen zijn geschikt voor montagehoogten tussen de 5 en 8 meter en hebben een temperatuur van 350 – 380°C.

Toebehoren

Naast de elektrische infrarood panelen zijn er ook tal van toebehoren beschikbaar voor de PULSAR-IR serie zoals onder andere een draadloze thermostaat, beschermrooster of inbouwframe. Voor een fraaie afwerking zijn er ook decoratieve aluframes beschikbaar.

  • Snel en eenvoudig te installeren
  • Onderhoudsvrij
  • Geen lucht- en stofverplaatsing
  • “Spotverwarming” resulterend in lagere energiekosten
  • Geruisloos
  • Lange levensduur

Ontdek Pulsar-IR LT - Infrarood stralingspaneel