Innovatief renoveren met duurzame vloerverwarmingssystemen

Door Rehau
22 augustus 2022
Rehau

De vraag naar duurzame renovatie-oplossingen neemt nog altijd flink toe. Klanten verwachten op dat gebied ook steeds meer van de installateur. Je wilt dan ook snelle en slimme concepten om hieraan te voldoen. REHAU biedt slimme kwalitatieve oplossingen waarmee je installeert voor de toekomst.

Rehau vloerverwarming wanden

Slimme oplossingen

Om te voldoen aan de steeds strengere eisen is lage temperatuur verwarming in nieuwbouw eigenlijk al de standaard en worden woningen grotendeels voorzien van vloerverwarming. Mede door de verduurzamingslag in de bestaande voorraad wordt ook tijdens renovatie opdrachten steeds vaker voor vloerverwarming gekozen.

Dit vereist net wat slimmere oplossingen. Bijvoorbeeld in oude panden, daar kun je door de vaak houten draagvloeren niet uit de voeten met een zware zandcementvloer. Je hebt een lichte vloer nodig mét een lage opbouwhoogte. Daarnaast zorgen innovaties op het gebied van warmtegeleiding en bufferend vermogen er ook voor dat vloerverwarming steeds beter in bestaande bouw kan worden toegepast

verwarming wit oranje

DroogverlegsysteemTS-16: snel en energiezuinig

In de vraag naar vloerverwarmingssystemen voor de renovatie werken wij onder andere met droge systemen met verlegplaten van EPS. Ons droogbouwsysteem TS-16 biedt voordelen als een licht gewicht en lage opbouwhoogte, wat van groot belang is bij renovatie, maar daarnaast ook voordelen op het gebied van verwerkingsgemak. En de geleidende platen verspreiden de warmte met een snelle reactie naar het vloeroppervlak wat zorgt voor een optimaal comfort in de woning.

Voor de afwerking van de vloer kun je eenvoudig gebruik maken van een gipsvezelplaat welke zorgt voor een betere verspreiding van de warmte en stabiliteit van de vloer en hierop kun je dan direct je afdekvloer leggen zoals pvc, vinyl of bijvoorbeeld hout.

 

COMPLHEAT: een samenwerking voor unieke prestaties

In het nieuwe droge systeem wordt de kennis en kunde van vloerverwarmingsbedrijf Easywarm, KNAUF en REHAU gebundeld in wat we ‘COMPLHEAT’ noemen. Het is een droogbouwsysteem met alle voordelen van dien op het gebied van toepasbaarheid en verwerking. De KNAUF Brio droge dekvloer zorgt hierbij dankzij zijn unieke eigenschappen bovendien voor goede geluids- en brandprestaties maar ook thermisch voor zeer sterke resultaten. Brio23 is een massieve gipsvezelplaat, geproduceerd volgens een speciaal productieproces met gips en versterkende vezels. Dit maakt het mogelijk om het leidingwerk voor vloerverwarming direct in de plaat te frezen zonder een verlies van stabiliteit. De specialisten van Easywarm zorgen hiervoor. Dankzij de vloerverwarmingsbuis van slechts 14 mm en met een dunnere wanddikte van slechts 1,5mm behaalt het systeem nog betere thermische prestaties. 

Ontdek Rehau vloerverwarmingssystenen