GIRA SYSTEM 55 - VERSCHEIDENHEID AAN FUNCTIES VOOR INDIVIDUELE INSTALLATIEOPLOSSINGEN

Door Gira
28 juli 2022
Gira

De schakelaarseries van Gira zijn visueel veelzijdig en kunnen bovendien talrijke functies van de klassieke en moderne elektrotechnische installatie aan. Het idee erachter is Gira System 55, een platform dat de diversiteit aan functie en design met elkaar verenigt.

Systeemplatform

Hierbij gaat het om een systeemplatform waarin alle centrale basiselementen en afdekkingen in zes Gira schakelprogramma’s passen. Het idee achter System 55: het markante vierkant met 55 mm kantlengte vormt de basisafmeting van alle basiselementen. Het vormt als het ware het venster voor de bediening van meer dan 300 intelligente functies van de gebouwentechniek. Dit gaat van tastsensoren tot de inbouwradio en houdt nog helemaal niet op bij de deurbelinstallaties voor het Gira deurcommunicatiesysteem. Gira heeft ook ‘s werelds grootste assortiment aan communicatie-aansluittechniek in System 55 gebracht.

Verscheidenheid aan design

Bij het kiezen uit de series Gira Standard 55, E2, E3, Event, Esprit en Gira Studio is er voor elke inrichtingsstijl wat wils, van klassiek eenvoudig tot trendy modern. Deze verscheidenheid aan design maakt een individueel én hoogwaardig interieur mogelijk dat ook latere verzoeken tot wijzigingen mogelijk maakt. Voor Gira schakelaarprogramma’s zijn basiselementen van onbreekbaar thermoplast verkrijgbaar in zes kleuren: zuiver wit mat, zuiver wit glanzend, crème wit glanzend, zwart mat, grijs mat, antraciet en kleur aluminium. Er zijn ook twee gecoate basiselementen: edelstaal en brons.

Betrouwbaar en duurzaam

Met System 55 kunnen de hierboven genoemde programma’s van Gira, naast schakelaars en wandcontactdozen, functioneel worden uitgebreid . Omgekeerd worden zo talrijke functies in de schakelaarwereld van Gira geïntegreerd. De gehele elektrotechnische installatie van de woning ziet er dan optisch als één geheel uit. Gira System 55 maakt het ook mogelijk om de klassieke elektro-installatie uit te breiden, bijvoorbeeld met de geautomatiseerde functies van het Gira System 3000, voor meer comfort. Bovendien is Gira System 55, sinds het meer dan 20 jaar geleden werd ingevoerd, voortdurend verder ontwikkeld en aangevuld met nieuwe functies. Daarmee voldoet het altijd aan de veranderende eisen van de markt en daarom kan de elektrotechnisch installateur het zijn klanten in een adviesgesprek met een goed gevoel aanbevelen als een veilige keuze omdat het betrouwbaar en duurzaam is.

Gira oplossingen

Voor de elektrotechnische groothandels heeft het Gira System 55 een onovertrefbaar voordeel omdat door identieke basiselementen voor meerdere schakelaarprogramma’s het aantal afzonderlijke producten aanzienlijk wordt verminderd. Ondanks het enorme aantal variaties en de grote complexiteit leidt de strikte systeemlogica van het modulaire principe tot een verrassend smal assortiment dat een efficiënt voorraadbeheer en grote beschikbaarheid mogelijk maakt. Aan de andere kant kan de groothandel met Gira oplossingen voor alle gebieden van de elektrotechnische installatie aanbieden.

Ontdek Gira SYSTEM 55