FINDER SERIE 83 - INDUSTRIËLE TIJDRELAIS

Door Finder
18 oktober 2022
Finder

Robuust, veelzijdig en eenvoudig in bedrijf te stellen. Voor het schakelen met een tijdfunctie, binnen een al dan niet industriële omgeving, zal men met de Serie 83 niet gauw misgrijpen. De serie kent drie multifunctie en zes monofunctie uitvoeringen met in totaal 22 functies.

finder

Algemeen

De industriële tijdrelais zijn breed inzetbaar en worden toegepast in productiemachines, werkplaatsen, paneelbouw, scheepsinstallaties, agrarische sector, railvervoer etc. Alle uitvoeringen zijn multispanning van 24 tot 240 VAC/DC en kenmerken zich door een hoge isolatie tussen ingang en uitgang. Verder voldoen de tijdrelais aan diverse EN normen op het gebied van brandveiligheid, trillingen, schokken, temperatuur en vocht. De tijdrelais zijn 22,5 mm breed en voor montage op 35 mm rail. Monteren, aansluiten en instellen kan met hetzelfde gereedschap, een vlakke of kruiskopschroevendraaier.

Monofunctie

De multispanning monofunctie uitvoeringen hebben één tijdfunctie ter beschikking. De veelgevraagde tijdfuncties, vertraagd-opkomend, inschakel-wissend en vertraagd-afvallend met hulpspanning zijn als monofunctie verkrijgbaar. Ook is voor specifieke functies zoals ster-driehoek, asymmetrische pulsgever (puls-pauze) en vertraagd-opkomend zonder hulpspanning uit praktisch oogpunt voor monofunctie gekozen. Deze specifieke functies hebben afwijkende instelmogelijkheden, contactconfiguratie en functionaliteit. 

Multifunctie

De drie multifunctie uitvoeringen maken de serie compleet.
Type 83.01 met acht veelgevraagde functies zoals een watchdogfunctie, heeft één wisselcontact.

Type 83.02 heeft dezelfde tijdfuncties als de 83.01 en heeft twee wisselcontacten, waarvan één contact instelbaar is als direct contact en biedt de optie voor een externe potentiometer om de tijd in te stellen.

Type 83.52 heeft acht andere tijdfuncties. Deze functies zijn uitbreidingen op bestaande functies zoals vertraagd-opkomend met een startcontact en reset- en pauzefuncties. Hiermee is het mogelijk om schakelfuncties in te vullen die voorheen niet of niet met één tijdrelais waren op te lossen. De 83.52 heeft twee wisselcontacten, waarvan één contact instelbaar is als direct contact en heeft ook de optie voor een externe potentiometer.

meer over...