ETHERMA INFRAROODVERWARMING VOOR ALL ELECTRIC WONINGEN

Door Etherma
1 november 2022
author-image

De LAVA infraroodpanelen van ETHERMA zijn toonaangevend in de markt. De panelen kunnen zowel als primaire en secundaire verwarming worden ingezet.

Etherma infraroodverwarming wit aan de muur

Toepassing in kleinere wooneenheden

In appartementen en andere kleinere wooneenheden biedt de inzet als primaire verwarming voordelen ten opzichte van een warmtepomp. De totale energievraag in dergelijke woningen ligt, zeker als ze goed geïsoleerd zijn, laag. Grote investeringen in complexe installaties zoals een warmtepomp verdienen zich daardoor niet zo snel terug. Infraroodverwarming is eenvoudig te installeren, neemt geen ruimte in, heeft een lange levensduur, geen onderhoud en werkt zeer betrouwbaar. Hierdoor is de Total Cost of Ownership in appartementen gunstiger voor infraroodpanelen. Onderzoek van TKU Urban Energy heeft bovendien uitgewezen dat door de verwarmingswijze met infrarood er een energiebesparing van 40% kan optreden.

Bij grotere woningen

In grotere woningen is de combinatie juist een goede oplossing voor verwarming in badkamer en slaapkamers. Hiermee wordt een gescheiden systeem gecreëerd. De ruimtes waar een continue warmtevraag is, zoals de woonkamer/keuken, worden verwarmd met een warmtepomp. Ruimtes waar de warmtevraag variabel is worden snel en alleen wanneer gewenst verwarmd met infraroodpanelen.

Energieneutraal is mogelijk

Voor de warmwatervoorziening kan gebruik worden gemaakt van een doorstroomheater of warmtepompboiler uit het AQUA programma van ETHERMA.

Onze adviseurs verzorgen berekeningen en maatwerkoplossingen voor elk project, zowel nieuwbouw, renovatie als transitie. In diverse projecten is in de praktijk bewezen dat van maart tot en met oktober een woning of appartementengebouw energieneutraal kan zijn. In de winterperiode is dan beperkt (groene) elektriciteit van het net nodig.

ePLANNER van Etherma

Zelf aan de slag? Met de unieke ePLANNER kunnen eenvoudig installaties ontworpen worden. Van bijverwarming in een enkele kamer tot hoofdverwarming in een complete woning. Door gebruik te maken van de ePLANNER wordt er in een handomdraai een complete werktekening en stuklijst opgesteld.

Kijk op www.etherma.com/nl en ontwerp met de ePLANNER zelf een installatie met infraroodverwarming!