ESYLUX DALI-2 AANWEZIGHEIDSSENSOREN VOOR GEBOUWBEHEERSYSTEMEN

Door ESYLUX
5 februari 2023
ESYLUX

Grootschalige, moderne kantoorgebouwen maken vaak gebruik van centraal gestuurde gebouwbeheersystemen. ESYLUX BMS-aanwezigheidssensoren bieden hier een intelligente automatiseringsoplossing volgens de industriestandaard DALI-2.

Eenvoudige planning en installatie

Naast de BMS-aanwezigheidssensoren (BMS = Building Management System) van de serie COMPACT is het assortiment nu uitgebreid met BMS-plafondaanwezig-heidssensoren van de series FLAT en COMPACT mini. Door het vlakke en resp. zeer onopvallende design zijn deze bijzonder geschikt voor ruimten met een veeleisende binnenarchitectuur.

De lichtsturing volgens de internationale industriestandaard DALI staat garant voor eenvoudige planning en installatie en zorgt door de verdere ontwikkeling naar DALI-2 voor een merkonafhankelijke interoperabiliteit. Dit biedt de mogelijkheid een oplossing uit de best-in-class apparaten samen te stellen.

Sensoren voor intelligente lichtsturing

De nieuwe BMS-aanwezigheidssensoren beschikken over bewegings- en lichtsensoren die al vele jaren met succes in combinatie met andere interfaces worden gebruikt, maar uiterlijk verschillen: de serie FLAT zorgt door de vlakke opbouwhoogte van slechts 6 mm voor een zeer subtiele vormgeving en de serie COMPACT mini bereikt hetzelfde door een bijzonder compact ontwerp.

Als zogeheten BMS-aanwezigheidssensoren dienen ze volgens de DALI-2 classificatie als invoerapparaten, die resultaten van hun aanwezigheidsdetectie en lichtmeting naar de aansturing van de desbetreffende installatie verzenden. Dit kan een gebouwbeheersysteem met DALI-2 interface zijn of een DALI-2 aanwezigheids-sensor met geïntegreerde besturingseenheid, zoals de ESYLUX APC10-aanwezigheidssensor.

Buscommunicatie

De BMS-aanwezigheidssensoren van de FLAT serie beschikken bovendien over een ingang voor conventionele 230V N/O-impulsgevers, waardoor eenvoudig reeds geïnstalleerde schakelaars gebruikt kunnen worden. De impulsgeveropdrachten worden door de sensoren als DALI-2 opdrachten verstuurd, welke vrij aan de desbetreffende groepen kunnen worden toegewezen.

Dali Series

Tegelijkertijd biedt de serie de keuze uit een rechthoekige of ronde vorm en glazen afdekkingen als accessoires. Een L-variant (L = large) is beschikbaar voor opbouw-montage met opbouwdozen van de serie COMPACT. De BMS-aanwezigheids-sensoren van de serie FLAT en COMPACT mini hebben een detectiebereik van 8 m diameter.

BMS-sensoren voor grote ruimtes

Waar het bereik van de FLAT- en COMPACT mini serie niet toereikend is, komen de BMS-sensoren van de serie COMPACT in aanmerking. Deze serie omvat BMS-aanwezigheidssensoren met een detectiebereik van resp. 8, 24 en maar liefst 32 m diameter. Voor elke toepassing is er dan ook een geschikte sensor.

ESYLUX BMS-aanwezigheidssensoren

  •  Betrouwbare en beproefde PIR-technologie voor bewegingsdetectie (DALI-2 deel 303)
  • Geïntegreerde lichtmeting (DALI-2 deel 304)
  • Geïntegreerde ingang(en) voor conventionele schakelaars (DALI-2 deel 301)
  • Eenvoudige montage en installatie

Ontdek Esylux Dali-2 aanwezigheidssensoren