EERSTE PAAL NIEUWBOUW TECHNISCHE UNIE ALKMAAR GESLAGEN

Door Technische Unie
13 oktober 2021
author-image

Op industrieterrein De Boekelermeer in Alkmaar is woensdag 13 oktober 2021 de eerste paal geslagen voor het nieuwe, nul-op-de-meterpand van Technische Unie. Oplevering van de nieuwbouw staat gepland voor juni 2022.

Van 3 naar 12 laaddeuren

De nieuwbouw betekent op verschillende punten een stap voorwaarts voor Technische Unie. Zo is het pand aan de Bergkristalstraat 2 in Alkmaar energieneutraal uitgevoerd, zijn er moderne faciliteiten beschikbaar voor zowel klanten, leveranciers als medewerkers, en is er meer ruimte beschikbaar voor onder andere het servicecentrum (winkel), het kantoor op de eerste verdieping en het logistieke Overslagpunt – dat van 3 naar 12 laaddeuren gaat. Zo maakt Technische Unie de ultieme klantervaring mogelijk, naast een moderne werkomgeving voor haar medewerkers en leveranciers. 

Herkenbare architectonische huisstijl

De nieuwe vestiging in Alkmaar is ontworpen in lijn met eerder opgeleverde nieuwbouwvestigingen van Technische Unie. Kantoren in Den Haag en Amsterdam zijn inmiddels gerealiseerd en volop in bedrijf. Buro Duck architectuur en bouwkunde ontwikkelde een herkenbare architectonische huisstijl, waarin het groen van Technische Unie centraal staat. 

Locatie

Het nieuwe pand is gepland op hetzelfde bedrijventerrein als de bestaande vestiging van Technische Unie. Via een nieuwe, nog aan te leggen afrit van de A9 zal deze locatie de komende jaren nog beter bereikbaar zijn, met kortere aanrijtijden als gevolg. 

Pand

Op een kavel van circa 8.700 m2 worden de komende tijd onder andere gerealiseerd: een Overslagpunt (ca. 1.800 m2), een Servicecenter (ca. 1.100 m2) en kantoorruimte (ca. 1.200 m2). Het pand wordt 8 meter hoog. Op het terrein zijn 56 parkeerplaatsen voor bezoekers voorzien, waaronder 3 lengteplaatsen. 

Installaties

Het pand wordt nul-op-de-meter uitgevoerd, met geïsoleerde sandwichpanelen als buitenwanden, een warmtepomp en 650 m2 aan zonnepanelen.

Foto: Eric de Kuijper
Artist impression: Buro Duck