FLEXITECH: ÉÉN PRODUCTFAMILIE. ÉÉN DESIGN VOOR UITEENLOPENDE PROJECTEN

Door Eaton
1 november 2022
author-image

Maak kennis met FlexiTech; Eatons nieuwe noodverlichtingsfamilie voor vluchtrouteverlichting en -aanduiding. De hoge prestaties, gecombineerd met een uitgebreid pakket aan accessoires, maakt deze familie breed inzetbaar in uiteenlopende omgevingen.
Bijzonder is dat de verlichtingsarmatuur, ondanks de hoge lichtoutput van 420 lm, géén verblindend effect heeft. Daarnaast zijn de meeste versies voorzien van innovatieve kabelingangen die eenvoudig te openen zijn en een beschermingsgraad van IP65 hebben, zonder dat er een wartel gemonteerd hoeft te worden.

Innovatieve microlenzen

FlexiTech SU (vluchtrouteverlichting), is geschikt voor zowel vluchtroute- als ruimteverlichting met montagehoogtes tot maar liefst 8 m. De innovatieve microlenzen sturen het licht efficiënt langs de vluchtweg en zorgen ervoor dat verblinding wordt voorkomen. Bijzonder aan de armatuur is, dat hij ook tegen de wand geplaatst kan worden (bijvoorbeeld in een trappenhuis), waarbij ook dan de vluchtroute goed verlicht wordt zonder te verblinden.

Flexitech

Wand- of plafondmontage

FlexiTech EC (plafondmontage) is geschikt voor enkel- of dubbelzijdige vluchtroute-aanduiding, FlexiTech EW (wandmontage) alleen voor enkelzijdige toepassing. Beide uitvoeringen hebben een herkenningsafstand van 20 m of 30 m en worden geleverd inclusief vier pictogrammen. De homogene uitlichting van het pictogram en de optionele verhoogde attentiewaarde-functie (Increased Affordance, IA) zorgen ervoor dat de vluchtroute-aanduiding nog beter zichtbaar is voor een veiligere evacuatie.

Innovatief installeren

FlexiTech is eenvoudig te installeren door zes innovaties:

  • IP65 montage mogelijk zonder wartel
  • Ingebouwde waterpas voor nauwkeurige horizontale uitlijning
  • Negen kabelingangen van flexibel materiaal
  • Transparante montageplaat met voldoende werkruimte voor eenvoudige installatie en vervanging van bestaande producten
  • Rechtstreekse montage op een elektrische inbouwdoos mogelijk (Ø 67 mm)
  • Sleufgaten voor snelle bevestiging en eenvoudige uitlijning

Accessoires

Voor alle FlexiTech modellen zijn een groot aantal accessoires in de standaardkleuren, wit, zwart, grijs en zilver beschikbaar. Door deze verschillende toebehoren is het mogelijk om vrijwel overal in een project een FlexiTech armatuur met een passend design op de meest geschikte wijze te monteren. Naast de vier standaard meegeleverde pictogrammen zijn ook veel andere speciale pictogrammen leverbaar.