DUURZAAM EN SLIM LADEN VOOR DE ZAKELIJKE MARKT

Door Wallbox
22 augustus 2022
Wallbox

Speciaal voor de zakelijke markt en semipublieke locaties, zoals bedrijfsparkeer- en commerciële terreinen, ontwikkelde Wallbox, een van de internationale marktleiders in EV-laders en slimme energiemanagementsystemen, de Copper SB.

Eenvoud & snelheid bij installatie

De Wallbox Copper SB heeft een compact en modern uiterlijk en is door het eenvoudige clipsysteem – in combinatie met eenvoudige bediening - moeiteloos en snel te installeren. Ook wanneer het gaat om een groter aantal. Bovendien is de EV-lader gecertificeerd met een IK10 en IP54-classificatie, waardoor de laders water- en stofbestendig zijn en dus ideaal voor buitengebruik.

Voor alle EV’s & hybride

Ontwikkeld voor semipublieke ruimtes beschikt de Copper SB over een single-phase en three-phase aansluiting, waarmee de oplossing geschikt is voor het laden van elk soort EV en hybride. Afhankelijk van de aansluiting van de desbetreffende EV, staat dit gelijk aan het laden van 100 kilometer in drie uur bij een single-phase aansluiting, en slechts één uur bij EV’s bij een three-phase aansluiting.

Uitgebreide communicatiemogelijkheden

Uniek is het gemak voor zowel gebruiker als beheerder. Met de RFID-kaartlezer van het bedrijf kan bepaald worden wie toegang krijgt tot de laders, waarna medewerkers hun bedrijfspas kunnen gebruiken voor activatie en hun voertuig kunnen opladen. Waar de Copper SB beschikt over OCPP 1.6J, zijn de laders compatibel met alle belangrijkste centrale oplaadsystemen, zodat ook kaarten van grote mobiliteitsaanbieders zoals E-Flux, Maxem en Last Mile Solutions gebruikt kunnen worden voor activatie.

Meerdere voertuigen tegelijk laden

Dynamic Power Sharing bewaakt ten slotte op intelligente wijze het vermogen dat beschikbaar is in het bedrijfsgebouw en verdeelt dit over alle aangesloten EV’s, tot maximaal 25 laadpunten. Hiermee wordt voorkomen dat de elektrische infrastructuur moet worden verzwaard. Zijn er in de toekomst meer laders nodig? Ook dat is geen probleem. Dynamic Power Sharing kan eenvoudig worden uitgebreid.

Over Wallbox

Wallbox is een van de internationale marktleiders op het gebied van EV-laders en slimme energiemanagementsystemen met de ambitie om het energieverbruik wereldwijd te verduurzamen. Wallbox biedt een compleet assortiment van geavanceerde oplossingen voor EV’s voor de consument, bedrijven en (semi)openbare ruimtes. Dit met het oog op innovatie, design en de communicatie tussen voertuigen, het elektriciteitsnetwerk, het gebouw of de woning.

Copper SB 1

Copper SB Wallbox zwart wit grijs