DRAADLOZE UITBREIDING OP GROTE HOOGTE VIA B.E.G. AANWEZIGHEIDSMELDERS

Door B.E.G.
2 mei 2022
author-image

Aanwezigheidsmelders van B.E.G. maken via de ingebouwde Bluetooth-modules draadloze bediening van de PD4-CAS-GH DALI-2 en de PD4-CAS-GH via de Casambi-app mogelijk. 

Verbonden zonder de DALI-bus

De PD4-CAS-GH DALI-2 heeft een geïntegreerde DALI 2-voeding waarop DALI-bedieningsapparaten direct kunnen worden aangesloten. De afzonderlijke apparaten, die in de app ook als lampen zichtbaar zijn, kunnen logisch met elkaar worden verbonden. Er is geen fysieke verbinding via de DALI-bus nodig. De PD4-CAS-GH wordt geleverd zonder DALI 2-voeding maar heeft verder dezelfde functies. Ook is hij na aansluiting op de netspanning draadloos te koppelen aan alle apparaten en kan hij tevens functioneren als slave melder.

Casambi-compatibele apparaten

Dit resulteert in geheel nieuwe vrijheden voor de verlichtingssturing in hoogbouwmagazijnen. Het dichtstbijzijnde apparaat in het mesh-netwerk wordt aangestuurd via de Casambi-app, die de communicatie met andere apparaten overneemt. Gewenste lichtstemmingen en uitgebreide automatische functies zijn via Casambi snel te realiseren. Andere Casambi-compatibele apparaten zoals draadloze knoppen kunnen ook worden geïntegreerd. Wie binnen een puur Casambi-netwerk graag vertrouwt op verlichting, knoppen en sensoren vindt in de PD4-CAS-GH het perfecte apparaat voor gebruik op grote hoogte.

Montagehoogte tot 16 meter

Hoge plafonds, lange gangpaden in hoogbouw magazijnen, grote hallen - dat zijn plaatsen waar de PD4-GH-melders van B.E.G. uitstekend kunnen worden toegepast. Dankzij de uittrekbare telescopische lichtsensor kan het meetbereik zelfs voor een montagehoogte tot 16 m worden geoptimaliseerd.

Betrouwbare en energiezuinige constante lichtregeling

Samen met de instelbare parameters zorgt dit voor een betrouwbare en energiezuinige constante lichtregeling. Het ovale detectiegebied is optimaal ontworpen voor gebruik in lange gangpaden: het heeft een diameter van 30 m in de lengterichting, zelfs voor frontale bewegingen. Zo creëren de PD4-GH-melders veiligheid en comfort voor halgebruikers. BEG PD4-GH-melders zijn beschikbaar als schakelaar en voor KNX, DALI-2, DALI-SYS, DALI-LINK, BMS DALI-2 en Casambi.

Ontdek B.E.G. Aanwezigheidsmelders