TY-RAP® DETECTEERBARE KABELBINDERS VAN ABB, EEN LOGISCHE KEUZE

Door ABB
29 september 2022
ABB

Wet- en regelgeving drukken in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie een steeds grotere stempel op productie- en opslagruimtes. Detecteerbare kabelbinders worden in deze en andere industrieën speciaal aanbevolen om te voorkomen dat resten van kabelbinders in het product komen.

TyRap ABB

Ty-Rap® van ABB: hoogwaardige kabelbinders

Ty-Rap®-kabelbinders staan synoniem voor kwaliteit en innovatie. Want alhoewel Ty-Raps al zo’n 63 jaar bestaan, worden nog steeds nieuwe en verbeterde uitvoeringen van deze kabelbinder ontwikkeld. Tegenwoordig omvat het Ty-Rap®-portfolio kabelbinders die voor specifieke toepassingen zijn ontworpen. Of het nu gaat om kabelbinders die bestand zijn tegen extreme temperaturen, vlammen, continu zonlicht, UV-straling, agressieve chemicaliën of om kabelbinders met een hoge spankracht: ABB heeft altijd de juiste oplossing. Naast kabelbinders worden ook de gereedschappen geleverd die het montage- of installatieproces gemakkelijker en sneller laten verlopen. Een compleet overzicht van producten en oplossingen wordt gegeven op de speciale Ty-Rap-pagina van ABB.

Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders

Eén van de innovatieve Ty-Rap®-uitvoeringen is de detecteerbare kabelbinder. Deze ondersteunt bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie door besmettingsrisico's te beperken en mogelijke terugroepacties of – erger nog – reputatieschade te voorkomen. Met de detecteerbare Ty-Rap® kan een HACCP-conform systeem (Hazard Analysis Critical Control Points) worden opgezet dat voldoet aan de regelgeving voor voedselveiligheid.

De detecteerbare Ty-Rap®-kabelbinder van ABB is eenvoudig te detecteren door metaal-, röntgen- en visuele detectiesystemen en heeft een opvallende helderblauwe kleur die met name van belang is bij toepassing in de voedselverwerkende industrie.

Twee materiaaluitvoeringen

Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders zijn leverbaar in twee materiaaluitvoeringen: nylon detecteerbare kabelbinders (NDT) en detecteerbare kabelbinders van polypropyleen (PDT). Beide varianten voldoen aan de FDA-voorschriften en kunnen dan ook worden gebruikt in omgevingen waar voedsel wordt bewerkt, verwerkt of verpakt. De kabelbinders bevatten een unieke samenstelling die kan worden gedetecteerd door röntgenapparatuur, metaaldetectoren en visuele inspectie. De polypropyleen uitvoering van de kabelbinder blijft bovendien drijven zodat deze gemakkelijk visueel detecteerbaar is bij toepassingen in de drankenindustrie.

Succesvol getest

Testen volgens de Europese plastic-verordening wijzen uit dat voedingsmiddelen- en drankenproducenten het gebruik van detecteerbare kabelbinders in hun gehele installatie kunnen voorschrijven. Zelfs bij langdurig contact met alle soorten voedingsmiddelen (PDT-banden) en langdurig contact met vette levensmiddelen (NDT-banden) is er geen risico op migratie. Daarbij weten zij zich niet alleen verzekerd van de flexibiliteit en duurzaamheid van Ty-Rap®-kabelbinders, maar ook van een materiaal dat hun voedingsprocédé niet zal verontreinigen.

Meer weten?

Geïnteresseerd in het gebruik van Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders? ABB heeft een speciale whitepaper uitgeven. Deze is hier te downloaden.

Ontdek ABB Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders