DALI-2 VERLICHTINGSSYSTEMEN ZO SIMPEL ALS BROADCASTING

Door Theben
14 april 2022
Theben

Theben presenteert met de DALI-2 Room Solution een complete oplossing voor afzonderlijke ruimtes, bestaande uit aanwezigheidsmelders en -sensoren, toetsinterfaces en schakelactoren met HCL-functie, RGBW-licht en tijdgestuurde functies.

DALI-2 Room Solution

De DALI-2 Room Solution kan net zo eenvoudig in gebruik worden genomen als oplossingen voor broadcasting. Doordat het mogelijk is om producten van andere fabrikanten toe te voegen, krijgen ontwerpers en elektriciens maximale vrijheid bij de vormgeving en maximale openheid. Tegelijkertijd profiteren opdrachtgevers van investeringsbescherming door de DALI-2-certificering.

Individuele lichtconcepten met behaaglijk licht op maat

De DALI-2 Room Solution biedt met name voordelen als het erom gaat individuele lichtconcepten op maat te verzorgen. Toepassingsspecifieke HCL-concepten met biodynamisch effectief licht kunnen efficiënt en flexibel worden gerealiseerd. Individueel instelbare scènes kunnen gewenste statussen, zoals ontspanning en concentratie, stimuleren en ondersteunen. Met name in kantoren en vergaderruimtes, klaslokalen en collegezalen, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen komen de voordelen van HCL-concepten bijzonder goed tot uitdrukking. Met de geïntegreerde schakelklok kan uiterst flexibel en tijdgestuurd op elke toepassing worden ingespeeld. Bovendien wordt het stroomverbruik verminderd. Op die manier profiteren de gebruikers van een energie-efficiënte, behaaglijke verlichting op maat.

DALI-2 Room Solution

Programmering via de app

De DALI-2 Room Solution kan eenvoudig en intuïtief via de DALI-2 RS Plug app voor iOS-, Android- en Windows-tablets worden ingesteld en in gebruik genomen. De software en aanwezigheidsmelder communiceren bidrectioneel via Bluetooth. Daardoor kunnen alle parameters ook eenvoudig en snel worden uitgelezen en voor andere ruimtes en projecten worden gekopieerd. Bovendien kunnen firmware- en functie-updates van de melders heel snel worden geïnstalleerd.

DALI-2 RS Plug app voor iOS-, Android- en Windows-tablets

Human Centric Lighting (HCL)

HCL legt de nadruk op de mensen en het natuurlijke, biodynamische effect van licht op de mens. HCL-verlichtingsconcepten bieden de gebruiker op elk moment een biologisch effectief licht voor de betreffende leef- of werksituatie. Daarbij worden de gezondheid, het welbevinden en het concentratie- en prestatievermogen doelgericht ondersteund. Met de DALI-2 Room Solution van Theben kunnen toepassings-specifieke HCL-concepten efficiënt en flexibel worden gerealiseerd. Individueel instelbare scènes kunnen doelgericht gewenste statussen, zoals ontspanning en concentratie, stimuleren en ondersteunen. Met name in kantoren en vergaderruimtes, klaslokalen en collegezalen, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen kan men optimaal profiteren van de voordelen van HCL-concepten. Net als bij het natuurlijke verloop van het daglicht door de zon verandert de kleurtemperatuur gedurende de dag. Passend bij het dagritme werkt de lichtkleur 's morgens stimulerend en 's avonds rustgevend. Zo wordt ook het slaap-waakritme positief beïnvloed.

Ontdek Theben Dali-2 verlichtingssystemen

ACTIE NIEUW theRonda P360 DALI-2 HCL UP WH

theRonda P360 DALI-2 HCL UP WH

Artikelnummer: 2080095