CIMFLEX CUT’N’PROTECT– HÉT GEREEDSCHAP VOOR BEDRADE FLEX!

Door Cimco
14 juni 2022
Cimco

CimFlex werkt beter, sneller en veiliger

De CimFlex Cut ‘N’ Protect buizenschaar is door CIMCO in samenwerking met Nederlandse installateurs ontwikkeld met als doel bij te dragen aan de veiligheid, kwaliteit én snelheid bij het verwerken van bedrade flex. Door het unieke en ergonomische design brengt CIMCO het verwerken van bedrade flexbuizen naar een geheel nieuwe dimensie en bespaar je bovendien ruimte in je koffer.

Cut ‘N’ Protect

Dit gepatenteerde gereedschap bestaat uit drie onderdelen:

  • 16mm flex-buizenschaar
  • 20mm flex-buizenschaar
  • geïntegreerde kabelschaar

De CimFlex zorgt ervoor dat u met één knipbeweging de flexibele buis doorknipt (Cut), zonder dat de inliggende bedrading wordt geraakt (Protect). Daar waar tot op heden het gevaar van inkerving van de bedrading bij het verwerken van bedrade flex altijd op de loer lag, neemt de CimFlex dit risico volledig weg. Door de geïntegreerde kabelschaar kan de bedrading vervolgens met hetzelfde gereedschap op lengte geknipt worden, waardoor de CimFlex het gebruik van meerdere tangen heeft samen weten te voegen!

Gebruiksgemak

Bij het werken met de CimFlex wordt het gebruiksgemak significant groter en eenvoudiger bij het knippen van bedrade flexbuis. Één (ferme) knipbeweging volstaat om de buis te knippen, waarbij dus geen zaag- en/of snijbewegingen gemaakt hoeven te worden. Door te knippen in plaats van in te snijden spaart u ook nog eens het gereedschap tegen slijtage, mooi meegenomen!

Ontdek CimFlex