INSTALLEER SNELLER MET DE CASAMBI BLUETOOTH SMART SWITCH VAN BUSCH-JAEGER

Door Busch-Jaeger
2 maart 2023
author-image

Met de toenemende woningvraag, het hoge bouwtempo en het tekort aan goede vakmensen wint slimmer, prefab bouwen aan populariteit. Busch-Jaeger’s Casambi Bluetooth Smart Switch speelt daar optimaal op in.

  

Slim en draadloos schakelen

Draadloos schakelen biedt extra flexibiliteit in het prefabproces. Zo kan de uitleg van de basisinstallatie eenvoudig en betrouwbaar blijven bestaan, is er alleen een voeding nodig en geen schakeldraden. Dit versimpelt niet alleen het ontwerpproces, maar ook is de eindgebruiker flexibel in het toepassen van schakelmateriaal en functie. De nieuwe Bluetooth Smart Switch met eigen voeding en Casambi-app is hier een perfect voorbeeld van. Hij biedt namelijk niet alleen het next level in het draadloos schakelen van verlichting, maar sluit ook perfect aan bij de actuele en groeiende plug-and-play-trend.

Eenvoudig te monteren

Complexe montage is met deze slimme schakelaar verleden tijd, want de batterijloze bluetoothzender kan direct op de wand of op een inbouwdoos gemonteerd worden. Deze werkt volledig draadloos en is zonder extra bedrading op elke willekeurige plaats in de woning of het gebouw te plaatsen. De ontvanger kan op zijn beurt achter een centraaldoos, wandcontactdoos of lichtpunt geplaatst worden en beide communiceren met elkaar via het Casambi-protocol.

Handige Casambi-app

Na installatie van de ontvanger en schakelaar, kan deze laatste eenvoudig geprogrammeerd worden via de Near-Field Communication-chip (NFC). Vervolgens kan men de verlichtingsbesturing in gebruik nemen via de Casambi-app voor zowel iOS als Android. Met deze app is het mogelijk om Casambi-apparaten te zoeken, aan het netwerk toe te voegen en de door de Casambi-partners geleverde functies te configureren – van eenvoudige tot complexe besturing.

Een naadloze, betrouwbare en veilige draadloze verbinding is daarbij gegarandeerd dankzij het gebruik van een mesh-netwerk. Hierin werken verschillende netwerkonderdelen samen en functioneren ze als repeaters. Haperende wifiverbindingen, het aanleggen van nieuwe bedrading of hackingrisico’s zijn daarmee verleden tijd. Bovendien is er alleen een internetverbinding nodig voor cloudservices of updates.

Energiebesparend en zelfvoorzienend

De oplossing werkt energiebesparend door de toepassing van Bluetooth Low Energy (BLE), dat zeer weinig energie verbruikt. Bovendien beschikken de Bluetooth Smart Switches met Casambi ook over 'Battery-free by EnOcean' (energy harvesting) dat de schakelaar voedt via kinetische energie. Dat maakt dat de bedieningselementen en componenten werken zonder batterijen of oplaadbare accu’s, en daarmee zelfvoorzienend zijn.

Ontdek Busch-Jaeger Casambi Bluetooth Smart Switch