BESPAAR TIJD, WATER EN ENERGIE MET GRUNDFOS RECIRCULATIEPOMPEN

Door Grundfos
11 augustus 2022

Een minuut kan best lang duren, vooral als we moeten wachten op warm water. Toch is dit de gemiddelde tijd voor er warm water uit de kraan stroomt in een woonhuis. Klinkt dit bekend in de oren? Een Grundfos COMFORT recirculatiepomp levert direct warm water uit de kraan en douche. Dit bespaart iedere dag zowel water als energie en wachten op warm water is verleden tijd!

Stop de verspilling van water en energie

Een gemiddeld huishouden laat elk jaar tussen de 15.000 en 20.000 liter schoon drinkwater ongebruikt wegstromen, door te moeten wachten op warm water. Deze enorme verspilling van water en energie kost ook nog eens geld. Doordat een COMFORT pomp gebruik maakt van intelligente technologische innovaties verbruikt de pomp tot 90% minder energie ten opzichte van traditionele recirculatiesystemen. Binnen 18 tot 24 maanden betaalt de COMFORT pomp zichzelf grotendeels terug door lagere rekeningen. 

De Grundfos COMFORT PM reeks brengt comfort

Direct warm water wanneer je de kraan aanzet in huis. Dat is comfort. Dit comfort is eenvoudig te bereiken door een energiezuinige Grundfos COMFORT recirculatiepomp te installeren. De COMFORT reeks bestaat uit verschillende pompen, die kunnen voorzien in elke behoefte van de klant. Daarnaast ben jij als installateur minder installatietijd kwijt, want de pompen hebben allemaal een uniforme maat, waardoor vervanging snel en eenvoudig is.

COMFORT PM BASIC recirculatiepomp

De COMFORT PM BASIC werkt op basis van een vast toerental. De pomp is stil, energiezuinig en compact, zonder kracht te verliezen. De COMFORT BASIC pomp zorgt voor een constante warm water recirculatie in het systeem en is eenvoudig te installeren. 

COMFORT PM DIGITAL TIMER recirculatiepomp

Is meer controle over de pomp gewenst? Met de COMFORT PM DIGITAL TIMER kan de looptijd van de pomp binnen een vooraf ingestelde periode worden vastgehouden. Hierdoor werkt de pomp alleen wanneer direct warm water gewenst is. Dit zorgt voor maximaal comfort met een minimaal verbruik van water, warmte en elektriciteit.

Doe de test en start vandaag nog met besparen

Wil je een calculatie maken voor klanten hoeveel uur het huishouden ongeveer per jaar verspilt? Grundfos heeft hier een handige tool voor ontwikkeld. Op basis van een eenvoudige berekening is snel duidelijk om hoeveel verspilling van tijd, water en geld het draait. Daarnaast helpt de tool met het vinden van de meest geschikte recirculatiepomp voor de klus. 

Waar wacht je nog op? Verhoog het comfort voor klanten in Nederland en help ze tijd, water en energie te besparen door de meest geschikte Grundfos pomp te adviseren.

Ga voor meer informatie naar GRUNDFOS.NL/COMFORT