NIEUWE FUNCTIONALITEITEN KNX MELDERS VAN B.E.G.

Door B.E.G
13 mei 2023
B.E.G

Met KNX kiest u voor een wereldwijd geaccepteerd bus-systeem. Met een KNX gebouw beheerssysteem wordt het comfort verhoogd en wordt aanzienlijk veel energie bespaard. B.E.G. biedt melders, actuatoren, voedingen, interfaces en nog veel meer voor het KNX systeem.

Slimme en veilige gebouwen

Gebouwen moeten niet alleen slim, maar ook veilig zijn. Dankzij KNX Secure wordt onbevoegd toegang tot verschillende KNX media voorkomen. Alle apparaten worden ingevoerd via hun FDSK-sleutel door middel van een QR-code in de ETS. Hier wordt voor elk apparaat een tool-key gemaakt die via de BUS naar het te configureren apparaat wordt gestuurd. Vervolgens worden voor de communicatie runtime-keys gegenereerd die met de tool-key worden versleuteld.

Nieuwe functionaliteiten

De nieuwe Generatie 7 melders van B.E.G. bevatten nog meer functies dan de vorige generatie. Naast KNX secure, ook een geïntegreerde HCL-regeling met standaard lichtcurves (industrieel, kantoor, school). De hardware is nu optioneel verkrijgbaar met een geïntegreerde geluidssensor, een temperatuursensor en afhankelijk van het product een interne LED voor oriëntatie- en nachtverlichtingsfunctie. Naast passief infrarood signalen kunnen dus ook akoestische signalen worden gebruikt voor aanwezigheidsdetectie. Via de temperatuursensor kan de kamertemperatuur worden geregeld.

PICO-KNX van B.E.G. - kleinste KNX aanwezigheidsmelder ter wereld

De melder kan met name in armaturen eenvoudig worden geïntegreerd. Ondanks zijn kleine afmetingen heeft de detector een verbazingwekkend groot detectiebereik van 10m (diameter) bij een montagehoogte van 2,5 meter en zelfs 12m bij een montagehoogte van 3 meter. Klein maar machtig.

Vernieuwingen generatie 7:

KNX Secure - Interne en externe lichtsensor op de PD2N en de PD4N -Gevoeligheid van de detectie sensoren individueel instelbaar - Richtingsdetectie voor melders met meerdere bewegingssensoren - Geïntegreerde HCL regeling – Temperatuursensor - Akoestische sensor.

Ontdek KNX Generatie 7