DALI-LINK VERLICHTINGSSTURING SYSTEEM VAN B.E.G. IS ENERGIEZUINIG EN GEBRUIKSVRIENDELIJK

Door B.E.G.
1 november 2022
author-image

Nu de urgente vraagstukken van deze tijd zoals energieonafhankelijkheid en klimaatverandering worden aangepakt, betekent dit een uitstekende ordersituatie voor installateurs. Energiezuinige verlichtingsoplossingen bestaan ​​al heel lang. Dit is het moment om een stabiel, comfortabel gebruiksvriendelijk verlichtingssturing systeem te implementeren. Het BEG DALI-LINK systeem zal u verrassen.

Voordelen van DALI

Alleen al door aanwezigheidsmelders te gebruiken en het DALI-bussysteem te integreren, kan tot 80% van het energieverbruik voor verlichting worden verminderd. De investering is voor de klant zeker de moeite waard, want naast het verlagen van de energiekosten kan aansturing via DALI ook de levensduur van de LED-verlichting verlengen. De kosten voor de installatie zijn daardoor snel afgeschreven. Het DALI-bussysteem werkt betrouwbaar, robuust en storingsvrij.

DALI tilt de verlichting naar een hoger, uiterst comfortabel niveau van welzijn. Dit begint zodra je hem inschakelt, wanneer de verlichting in een kamer tegelijkertijd dimt via een zachte start, wat een lust voor het oog is. Door middel van individueel dimmen kan snel de gewenste lichtsfeer in de ruimte worden gecreëerd. Ook hier zorgt een instelbare fade-tijd voor vloeiende overgangen. Als meerdere apparaten in groepen worden gecombineerd, maakt het digitale karakter van DALI wijzigingen via software mogelijk. De bedrading kan onaangeroerd blijven.

Bluetooth of KNX

B.E.G. DALI-LINK maakt eenvoudige integratie in gebouwen mogelijk. Meerdere kamers zijn systematisch uitgerust (modulaire multiroom-oplossing). Er zijn twee soorten operaties. DALI-LINK kan als geïsoleerde oplossing via Bluetooth worden opgezet. In een KNX-gestuurd gebouw kan het systeem, dat speciaal is ontworpen voor lichtsturing, ook worden aangesloten op KNX.

Melders hoeven niet langer via de KNX-bus te lopen. Als het gaat om lichtregeling, kunnen meer kosteneffectieve DALI-multisensoren worden gebruikt. Ze worden rechtstreeks op de DALI-bus aangesloten. Dit elimineert de hoge installatie-inspanningen en kosten voor extra KNX-kabels.

DALI-LINK APP

De DALI-LINK app is nog gebruiksvriendelijker gemaakt en uitgebreid met tal van functionaliteiten. Zodoende kunnen melder parameters in een database worden opgeslagen. Dit kan worden gedeeld en beveiligd via e-mail, een Messenger of je eigen Cloud. Dit is handig als projectinformatie binnen het team moet worden uitgewisseld en minimaliseert de inspanning die gepaard gaat met het uitwisselen van eindapparaten zoals smartphones, tablets of de BLE-drukknopmodule. Alle gegevens worden bewaard en zijn zichtbaar.

Optimaal studeren wordt bevorderd door optimale lichtomstandigheden. Iedereen die scholen uitrust of ombouwt, kan profiteren van de nieuwe logische functie van DALI-LINK, de "klaslokaalfunctie". Verschillende lichtomstandigheden op werkplekken aan raamzijde, in het midden van de ruimte en aan de muurzijde worden eenvoudig gecompenseerd per DALI-lijn over gelijktijdig maximaal drie klaslokalen (dit i.v.m. het maximaal aantal groepen). Niet alleen zijn er voor elke ruimte maximaal drie hoofdstuurgroepen beschikbaar in het offset-regelproces. Ook de schoolbordverlichting is eenvoudig te realiseren en te koppelen aan de hoofdstuurgroep.

Dim-algoritme

Door het dim-algoritme te verbeteren, wordt het dimmen van de verlichting als uiterst stijlvol en handig ervaren. Tegelijkertijd wordt het bus gebruik met ongeveer 60% verminderd. De daglichtafhankelijke regeling is vereenvoudigd door een instelbare regeldynamiek, die onder regeling door ongunstige lichtreflecties vrijwel uitsluit.

DALI-LINK verhoogt de kwaliteit van de verlichting en verlaagt tegelijkertijd de kosten en werkdruk. Dit maakt DALI-LINK aantrekkelijk voor iedereen die op zoek is naar een stabiele, professionele en toch eenvoudige oplossing. Voor meer informatie of ondersteuning bij de ontwikkeling van oplossingen voor lichtregeling en lichtmanagement in DALI en/of KNX, neem dan contact op met uw BEG-contactpersoon of bezoek onze website.

Ontdek B.E.G. DALI-LINK