ABB’S CHP60: DE CENTRAALDOOS DIE JE SNELLER VOORUITHELPT

Door ABB
11 januari 2023
author-image

De bouw staat nog steeds voor tal van uitdagingen. Er is een enorme woningachterstand en het bouwtempo ligt daarmee hoog. De centraaldoos CHP60 biedt uitkomst en maakt het werk gemakkelijker.
De CHP60 is de ronde opvolger van de bewezen vierkante centraaldozen uit de 160-serie. Deze veelzijdige centraaldoos is geschikt voor holle plafonds met houten rachelwerk of metalen studprofielen, en toepasbaar in zowel woningbouw- als utiliteitsprojecten. Zo heb je één doos voor alle toepassingen in handen.

Extreem royale binnenruimte

De centraaldoos kenmerkt zich vooral door heel veel binnenruimte. Zo is er niet alleen meer ruimte om te lassen, maar het maakt de doos ook bij uitstek geschikt voor uitgebreidere elektrotechnische installaties als huisbesturingstoepassingen. Daarnaast heeft de doos aan alle vier de zijden drie tuiten, die niet alleen geschikt zijn voor conventionele installaties. De tuiten lenen zich voor starre buizen en voorbedrade (flex)buizen van 16, 19 of 20 mm. En met een boormaat van ø 76 mm, is de doos met voorgemonteerd centraaldoosdeksel in één keer in de plafondplaat te plaatsen.
Bovendien volstaat slechts één uitvoering, zijn verdiepte of verhoogde varianten overbodig, en kan elke mogelijke combinatie gerealiseerd worden, waarbij de kleur van het schakelmateriaal achteraf nog eenvoudig te wijzigen is.

ABB's CHP60 Centraaldoos blauw

Brandwerende versie voor extra veiligheid

Naast de reguliere versie is er ook de brandwerende CHP60 BW voor holle plafonds verkrijgbaar. Hiermee speelt ABB actief in op de toenemende vraag naar het vergroten van de brandveiligheid in woningbouw en utiliteit. De CHP60 BW biedt namelijk het installatiegemak en de -snelheid van de ‘normale’ centraaldoos, maar het belangrijkste is nog wel het eenvoudig te behalen brandveilige resultaat. Dit is overigens ook getest door het vooraanstaande Efectis-instituut, waarbij werd voldaan aan de 60 minuteneis.