ABB OPLOSSINGEN VOOR VOEDSELVEILIGE MACHINES

Door ABB
26 september 2022
ABB

In de voedingsmiddelenindustrie zijn (voedsel)veilige machines van onschatbare waarde. Dat vereist een productenpakket waarmee OEM’ers, system integrators en installateurs meerwaarde kunnen leveren. Het ABB productenpakket past wat dat betreft als een handschoen.

Hoge eisen aan producten

De voedingsindustrie legt een steeds hogere druk op de hygiëne-eisen en stelt daarmee ook hoge eisen aan producten, materialen en systemen. Wanneer een keuze moet worden gemaakt om producten toe te passen in een omgeving waar voedsel wordt bereid of verwerkt, worden al snel IP-classificatie, chemische bestendigheid en extreme temperaturen aangehaald. Met de juiste producten zijn voedselveiligheid, reinigbaarheid, onderhoud en een lange levensduur gewaarborgd. Wie hier niet scherp op is, loopt het risico dat producten moeten worden teruggeroepen met alle kosten en imagoschade van dien.

Uitdagingen voor producten voor voedselveiligheid

Voor de machinebouwer, OEM’er en system integrators is het de uitdaging om een machine te leveren die niet alleen veilig is, maar ook aan de gestelde richtlijnen voldoet. ABB staat ze daarin bij met oplossingen en producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de uitdagingen in de voedingsindustrie. Hiertoe behoren onder andere Ty-Raps welke niet alleen garant staan voor een betrouwbaar en veilig kabelmanagement maar ook volledig detecteerbaar en hygiënisch zijn. Verder biedt ABB beschermslangen en koppelingen die zich door hun antibacteriële uitvoering bij uitstek lenen voor de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast omvat het ABB programma ABB Jokab veiligheidsschakelaars, noodstoppen en veiligheidsbedieningen, -schermen en matten. Deze zijn door hun ontwerp en materiaaluitvoering uitstekend toepasbaar in omgevingen met hoge temperaturen en drukken en in splashzones. Het programma wordt gecompleteerd met schakelaars en behuizingen die speciaal zijn afgestemd op de hoge eisen van de voedingsindustrie.

Handige Linecard

Speciaal voor de voedingsindustrie heeft ABB een overzichtelijke Linecard uitgebracht waarin  producten samengebracht zijn rondom de thema’s voedselveiligheid en reinigbaarheid. Handig voor machinebouwers, OEM’ers, system integrators en installateurs. Download de Linecard hier.

Ontdek ABB voedselveiligheid