UV-BESTENDIGE ABB TY-RAP® BIEDT BETROUWBARE KABELBINDOPLOSSING

Door ABB
2 december 2022
author-image

Ty-Rap® van ABB is dé kabelbinder die kracht, betrouwbaarheid en kwaliteit combineert. Het innovatieve ontwerp met unieke RVS-sluiting is er in verschillende varianten en voor elke toepassing.

Of u nu actief bent in de machinebouw of de voedingsmiddelentechnologie: er is altijd een passende Ty-Rap® van ABB. En met het bijbehorende gereedschap zijn de kabelbinders veilig, kostenbesparend en efficiënt te monteren.

 

Altijd een passende oplossing

Ty-Rap®-kabelbinders staan synoniem voor kwaliteit en innovatie. Ty-Raps van ABB bestaan al bijna 65 jaar, maar worden nog steeds verder verbeterd en vernieuwd. Dat heeft geleid tot een compleet Ty-Rap®-portfolio dat kabelbinders omvat die voor specifieke toepassingen zijn ontworpen. Of het nu gaat om kabelbinders die bestand zijn tegen extreme temperaturen, vlammen, continu zonlicht, UV-straling, agressieve chemicaliën of om kabelbinders met een hoge spankracht: ABB heeft altijd de juiste oplossing.

UV-bestendige ABB Ty-Rap®

UV-bestendige Ty-Rap®

Speciaal voor buitentoepassingen - maar ook voor andere omgevingen die worden blootgesteld aan UV-straling - biedt de zwarte Ty-Rap® uitkomst. Deze originele kunststof kabelbinder met RVS 316 sluiting is UV-bestendig. UV-straling kan beschadiging van materialen veroorzaken. Door gebruik te maken van UV-bestendige kabelbinders, wordt afbreuk van de installatie voorkomen. Om aan de meest veeleisende toepassingen te kunnen voldoen, worden de zwarte UV-bestendige Ty-Rap kabelbinders geleverd in verschillende lengten en in zes breedten met een treksterkte van maximaal 780 N. De halogeenvrije kabelbinder kan worden ingezet in temperaturen die variëren van -60 °C tot +105 °C. En praktisch: deze kabelbinder is te koop in een kleinverpakking met eurosleuf welke hierdoor eenvoudig op te hangen is.

UV-bestendige ABB Ty-Rap®

Betrouwbare oplossing zorgt voor fraai eindresultaat

Ty-Rap®-kabelbinders zijn snel en eenvoudig te installeren waarbij het lage profiel van de kop en de ovale vorm het trekken van kabelbundels door de opening vergemakkelijken. Dat zorgt bij het bundelen, binden en beheren van kabels voor een verbeterd gebruiksgemak. Door het uitgekiende ontwerp van het vergrendelmechanisme kennen de Ty-Rap® kabelbinders van ABB bovendien een lange levensduur. Belangrijk voor onder meer de machinebouw: de stevige grip voorkomt dat de band verschuift bij trillingen. Eenmaal bevestigd, zorgen de Ty-Rap kabelbinders van ABB voor een professionele, nette afwerking waarbij de kabelbinder vlak tegen kop wordt afgeknipt door de bijbehorende tool, voor een fraai mooi eindresultaat.