ABB TY-RAP VERHOOGT DE VEILIGHEID IN DE VOEDINGSMIDDELENINDUSTRIE

Door ABB
27 september 2021
ABB

In de complexe en uitdagende industrie van voedingsmiddelen gaat het om eenvoudiger, effectiever en vooral veiliger produceren. Zo zien wij dat er volop behoefte is aan verdere verbeteringen om storingen en terugroepacties te voorkomen.

Detecteerbaarheid: een cruciaal onderdeel

Er zijn zes belangrijke onderdelen te onderscheiden die bepalen of een productieproces in de Food & Beverage industrie voldoet aan alle eisen. Eén daarvan is detecteerbaarheid. Iedere fabrikant dient detectieapparatuur en -methoden te gebruiken. In iedere fase van de voedselverwerking is er bekabeling nodig die ook goed bevestigd moet worden. Hiervoor zijn kabelbinders veelal een geschikte oplossing. Hierbij neemt de vraag naar detecteerbare kabelbinders alsmaar toe. ABB blijft innoveren op dit thema met onder meer hittebestendige kabelbinders, blauwe detecteerbare kabelbinders en antimicrobiële kabelbinders. ABB Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders zijn succesvol getest op migratie bij direct voedselcontact volgens de plastic-verordening.

Slimme en veilige oplossingen

Bij het bundelen van kabels met een Ty-Rap® kabelbinder wordt meestal het uiteinde van de kabelbinder afgeknipt. Om te voorkomen dat het afgeknipte deeltje in het productie proces terecht komt, wordt dit deeltje opgevangen door gebruik te maken van speciale tangen. Bovendien zorgt de tang ervoor dat er geen scherpe randen achterblijven en is de kans op verwondingen tot een minimum beperkt. Indien het afgeknipte deeltje toch onverhoopt in het productieproces terecht komt, wordt dit deeltje gedetecteerd door metaal detectie of X-ray detectie. De blauwe kleur zorgt voor extra attentie bij visuele detectie.

Bovendien kunnen voedingsmiddelen- en drankenproducenten dankzij succesvolle testen het gebruik van onze detecteerbare kabelbinders in hun gehele installatie toepassen zonder nadelige risico’s bij eventueel langdurig contact met alle soorten voedingsmiddelen.

Alle voordelen

ABB Ty-Rap® detecteerbare kabelbinders bevatten een unieke samenstelling voor detectie en bieden alle voordelen zoals: een glad oppervlak, een traploos instelbaar design en een krachtig roestvrijstalen sluitsysteem voor een perfecte pasvorm en een superieure greep. Om het montage- of installatieproces gemakkelijker en sneller uit te voeren is er speciaal gereedschap beschikbaar.

Ontdek ABB Ty-Rap