ABB: HOE ZIET EEN TOEKOMSTBESTENDIGE VERDELER ERUIT?

Door ABB
28 november 2022
ABB

De digitaliserende wereld vraagt om oplossingen voor het upgraden van verdelers. Oplossingen om bestaande vermogensschakelaars en automaten toekomstbestendig, duurzaam, energie-efficiënter, betrouwbaarder en minder milieubelastend te maken.

Installatie up-to-date houden

Elektrische installaties worden aangelegd voor decennialang gebruik. Maar is de installatie in die periode ook altijd up-to-date? Techniek ontwikkelt zich snel en steeds vaker zorgen wet- en regelgeving ervoor dat aanpassingen noodzakelijk zijn. Daarnaast neemt het gebruik van duurzame energiebronnen toe en dwingen hoge energieprijzen bedrijven om anders om te gaan met hun energieverbruik. Hoe helpt u hen bij die tegenstrijdige eisen en hun energieambities.

Kostenbesparend en toekomstbestendig

Het antwoord daarop zijn toekomstbestendige installaties waarmee upgrades eenvoudig mogelijk zijn zodat u altijd over de meest recente technologie beschikt. Die installaties zijn kostenbesparend te realiseren dankzij de inzet van digitale, alles-in-een-componenten. Een fraai voorbeeld zijn de vermogensautomaten Emax 2 en Emax XT voorzien van Ekip Touch. Deze kunnen eenvoudig worden uitgebreid met beveiligings- en/of meetfuncties. Via communicatiemodules is de informatie te koppelen aan ABB Ability™ Energy and Asset Manager, de ideale weg naar optimale energiemonitoring en -management.

ABB verdeler

Eenvoudige EPiC app

Voor het configureren, installeren en in gebruik nemen van deze componenten biedt ABB de eenvoudige EPiC app. Met deze app is de elektrische installatie ook te monitoren en analyseren. Een belangrijke stap op weg naar energiebesparing, kostenverlaging en vermindering van CO2-uitstoot.