TOEKOMSTGERICHTE, ENERGIE-EFFICIËNTE GEBOUWEN? ABB HELPT U!

Door ABB
19 januari 2023
ABB

Verduurzaming is een vast onderdeel van ons werk en klanten vragen er specifiek naar! ABB’s Smart Building Solutions helpen duurzaamheidsprestaties van gebouwen effectief verbeteren. Denk aan BREEAM-certificering en energielabels behalen.

Duurzame oplossingen

Duurzaamheid is natuurlijk een breed begrip en dat geldt ook voor het portfolio Smart Building Solutions dat ABB biedt om de gebouwprestaties effectief te verbeteren.

Dat begint met conventionele bedradingsaccessoires en installatiematerialen, maar ook kabel- en lasdozen vervaardigd uit 100% gerecycled kunststof.

Energiebeheer is natuurlijk ook een belangrijke tool om de duurzaamheidsprestaties te verbeteren. ABB biedt hiertoe een breed scala aan energiebesparende apparaten en geavanceerde meetoplossingen die het elektriciteitsverbruik bijhouden: van de inkomende energie tot aan de laatste aftakking. Zoals, ABB Ability™ Energy Manager, ABB Cylon® HVAC Smart Building Solutions en KNX-oplossingen.

Tot slot kunnen ook geavanceerde deurtoegangssystemen in combinatie met gebouwautomatisering bijdragen aan betere prestaties.

Energielabel C, of gelijk door naar label A?

Vanaf begin 2023 moeten kantoren minimaal energielabel C hebben. Heb je dit niet, dan kan de gemeente hiertegen optreden en mag het gebouw niet meer als kantoor worden gebruikt. Hoog tijd voor actie dus! Onze tip, pak direct door naar energielabel A, deze wordt vanaf 2030 geadviseerd. Ontdekt in ons kennisdocument een praktisch stappenplan met alle ins en outs over hoe je kantoren toekomstbestendig maakt door verbeterde energie-efficiëntie. Download hier het document: https://campaign.abb.com/label-a-c

BREAAM certificering

BREEAM, is de leidende en internationaal erkende methode voor het meten en certificeren van duurzaamheidsprestaties van gebouwen. In totaal kan een gebouw maximaal 100 BREEAM-credits in Nederland verdienen in 10 verschillende categorieën. De classificatie geeft inzicht in hoeverre een gebouw voldoet aan de wettelijke normen en hoe het gebouw zich verhoudt tot de marktprestaties.

ENCON, een onafhankelijk ingenieursbureau gekwalificeerd in duurzaamheidsbeoordelingsmethoden analyseerde ABB’s Smart Building Solutions. Onze oplossingen helpen in maar liefst 8 categorieën, namelijk: Management, Gezondheid, Energie, Water, Materialen, Afval, Vervuiling en Innovatie.

Hoe ga je te werk?

Onze adviseurs staan voor je graag. Naast feitelijke producten en systemen biedt ABB ook ondersteuning met algemene documenten, certificaten, maar ook projectspecifieke informatie ten behoeve van BREEAM-certificering.

Ontdek ABB Smart Building Solutions