ABB KABEL- EN LASDOZEN VAN GERECYCLED PLASTIC

Door ABB
30 mei 2022
ABB

De temperatuur op aarde stijgt snel. En de noodzaak is groot om de CO2-uitstoot dichterbij het nulpunt te brengen. ABB’s kabel- en lasdozen van gerecycled kunststof zijn een eerste stap.

Ambitieuze doelstellingen

De bouw- en vastgoedsector zal aanzienlijk moeten versnellen op weg naar CO2-neutraal. Er liggen ambitieuze doelstellingen vanuit de overheid en er moet nog veel gebeuren om die te realiseren. Maar als we zowel binnen de keten als daarbuiten allemaal onze rol pakken en gewoon aan de slag gaan, kunnen we ver komen. ABB pakt zijn deel en zet met de introductie van de nieuwe kabel- en lasdozen een eerste stap richting een emissievrije realiteit.

Jaarlijks 310.000 kg CO2 besparen

De kabel- en lasdozen 3611 S, 3640 S en 4200 S van ABB zijn gemaakt van 100% gerecycled kunststof en doen niet onder voor hun reguliere voorgangers. Ze beschikken namelijk over exact dezelfde kwaliteit en eigenschappen, maar zijn duurzamer geproduceerd. Dat levert een besparing op van 75% CO2 ten opzichte van de conventionele lijn. En als alle kabel- en lasdozen in de de woning- en commerciële bouw vervangen worden door exemplaren van gerecycled materiaal, dan kunnen we samen maar liefst 310.000 kg CO2 per jaar besparen. Zeker in de utiliteit gaat het om grote volumes, dus dat zet echt zoden aan de dijk.

Voordelen voor het milieu, kansen voor de branche

Met de gunstige effecten voor het milieu, worden ook kansen gecreëerd voor de branche. Door als installatiebedrijf te gaan werken met duurzame en circulaire producten pak je een koploperspositie en kun je je aantoonbaar onderscheiden. 

Je onderbouwt je groene imago en versterkt zo je positie in de markt; iets wat steeds meer een must wordt in plaats van een nice to have. Zo kun je meedingen bij aanbestedingen waar je eerst niet voor in aanmerking kwam en is de kans groot dat je in één keer door hele ‘nieuwe’ opdrachtgevers benaderd wordt. Bovendien kun je op het moment dat de overheid nog meer haast gaat maken, ook daadwerkelijk snel in actie komen.

Strengere duurzaamheidseisen

Dat naast het feit dat je makkelijker kunt voldoen aan de aangescherpte voorwaarden in de bouw. Zo moeten bijvoorbeeld overheidsgebouwen nu al voldoen aan tal van duurzaamheidseisen. Vaak zijn duurzame installaties bovendien doorslaggevend om wel of niet met een bepaalde partij in zee te gaan en is het in sommige gevallen zelfs een eis. Reden te meer om je als professional nu al te verdiepen in de mogelijkheden en er concreet mee aan de slag te gaan.

Ontdek ABB kabel- en lasdozen