ABB: 21.000 KANTOREN MOETEN NOG ENERGIELABEL C REGELEN

Door ABB
3 maart 2023
ABB

Sinds 1 januari moeten kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben. Maar: zo’n 21.000 kantoren voldoen nog niet aan deze eis. Tijd voor actie! ABB helpt u met advies én de juiste systemen, zodat u direct door kunt naar energielabel A.

  

Een energie-efficiënt gebouw met energielabel A – dat in 2030 waarschijnlijk verplicht is – is haalbaar. In een dergelijk gebouw spelen connectiviteit en slimme systemen een grote rol. ABB i-bus® KNX helpt u bijvoorbeeld om een gebouw slimmer en energie-efficiënter te maken.

ABB i-bus® KNX

ABB i-bus® KNX is gebaseerd op de bewezen KNX-technologie. KNX is een wereldwijde open norm voor het beheer van slimme gebouwen – of het nu gaat om utiliteit, commercieel vastgoed of woningen. Het productaanbod is ruim. Denk aan de bediening en het beheer van verlichting en zonwering, verwarming, ventilatie, veiligheid en energiebeheer. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

  • Zonwering: deze bedient u met één klik op het Busch-SmartTouch® 10” paneel. Met dit paneel kunt u ook andere slimme systemen aansturen, zoals verlichting en audio.
  • Veiligheid: neemt u een weersensor op in het gebouwautomatiseringssysteem, dan beschermt u uw zonwering tegen bijvoorbeeld storm. U kunt het systeem namelijk zo instellen dat de zonwering wordt opgehaald als het hard waait of als het regent.
  • Comfort: een ruimtetemperatuurregelaar (zoals ABB Tenton®) laat de zonwering zakken of sluit de gordijnen als de temperatuur op een zonnige dag oploopt. Zo hoeft er minder gekoeld te worden, wat een positief effect heeft op de energie-efficiëntie.

In 5 stappen naar energielabel A

  1. Bepaal met de energiebesparingsverkenner van RVO welke besparingsmogelijkheden u hebt in uw gebouw.
  2. Vraag een maatwerkadvies aan.
  3. Kijk voor welke subsidieregelingen u in aanmerking komt.
  4. Integreer HVAC- en E-installaties en gebouwautomatisering. ABB kan u hierbij helpen.
  5. Tijd om een nieuw energielabel vast te stellen!

Klik hier als je meer wilt weten over energie-efficiëntie en ABB i-bus® KNX?

Ontdek ABB i-bus® KNX