AC-3E GECLASSIFICEERDE MAGNEETSCHAKELAARS VAN ABB

Door ABB
8 juni 2023
ABB

Met de AF-magneetschakelaars AF09...AF190 van ABB voldoen IE3 en IE4 motortoepassingen aan de hoogste eisen met de nieuwste gebruikscategorie AC-3e.

AF-magneetschakelaars AF09 - AF190 van ABB Grijs

Energie besparen – dat is op dit moment één van de grootste uitdagingen voor motortoepassingen

Ruwweg 70% van de elektriciteit wordt verbruikt door elektromotoren die in de industrie worden toegepast. Dat biedt ruimte voor verbetering. Dat kan bijvoorbeeld door efficiëntere motoren te gebruiken, zoals IE3- of IE4-motoren. Deze premium efficiency motoren hebben een lager verbruik bij volle snelheid, maar hebben tijdens het opstarten een hogere inschakelpiek. De motorstartercombinaties dienen hierop afgestemd te worden om uitval te voorkomen.

AF09...AF190 magneetschakelaars

De serie AF09...AF190 magneetschakelaars is ontworpen voor deze motorstartercombinaties en is AC-3e geclassificeerd. Daarmee voldoet deze aan de nieuwste eisen voor IE3 en IE4 premium efficiency motortoepassingen. De serie wordt geleverd in 15 verschillende uitvoeringen voor motorvermogens van 2,2 kW tot 132 kW.

Kies de juiste combinatie met ABB’s SOC-tool

Wilt u het beste uit uw motortoepassing halen dan moeten alle componenten, zoals kortsluitbeveiligingen, magneetschakelaars, overbelastingsrelais, softstarters, e.d. optimaal op elkaar zijn afgestemd. Deze samenwerking is namelijk geen vanzelfsprekende zaak. Voor IE3- en IE4-motortoepassiongen testte ABB daarom motorstartercombinaties volgens de nieuwe gebruikscategorie AC-3e. De ABB-coördinatietabellen omvatten de resultaten van dergelijke tests. Welke magneetschakelaar passend is voor uw motorstartercombinatie is eenvoudig te raadplegen via de SOC-tool.