AALBERTS INTEGRATED PIPING SYSTEMS VOOR DE MARITIEME MARKT

Door Aalberts integrated piping systems
18 mei 2022
Aalberts integrated piping systems

Aalberts integrated piping systems biedt gecertificeerde leidingsystemen. Deze voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan maritieme leidingsystemen op het vlak van veiligheid, installatiegemak, ruimtebeslag, duurzaamheid en hygiëne.  

Ruim maritiem assortiment

Vele producten van Aalberts integrated piping systems zijn ook gecertificeerd voor toepassing binnen de maritieme markt; vrachtschepen, cruiseschepen, binnenvaartschepen, veerboten, sleepboten, luxe jachten, offshore-platforms, etc.

In de internationale maritieme markt kom je eveneens de geïntegreerde leidingsystemen van Aalberts integrated piping systems tegen. Van installaties voor verwarming, drinkwater en koeling tot sprinklersystemen en verschillende toepassingen in de machinekamer en accommodaties.

Varende gebouwen en steden

Zo kijkt een buitenstaander gesimplificeerd naar de enorme zeewaardige passagiersschepen. Het vele leidingwerk aan boord moet echter de meest extreme situaties kunnen doorstaan.

Storm op zee, vergelijk het met een gebouw dat in een gebied staat waar aardbevingen voorkomen, met als extra risico de kans op verdrinking.  Leidingsystemen moeten daarom voldoen aan strenge veiligheidseisen.

Druk, temperatuur, ruimte en toepassing

De leidingsystemen aan boord zijn geclassificeerd in drie groepen. De klasse waar een systeem onder valt, bepaalt tot welke druk, temperatuur, in welke ruimtes en voor welke toepassing een leidingsysteem ingezet mag worden. 

Aalberts integrated piping systems levert als enige een zeer compleet pallet aan leidingsystemen voor alle drie de klassen:

  • Voor systemen waar certificering niet noodzakelijk is, wordt nog veel de robuuste VSH Super knelkoppeling gebruikt. VSH Tectite pushfittingen zijn een prima alternatief voor krappe ruimtes waar geen ruimte is voor gebruik van gereedschap. De fittingen hoeven alleen maar op de buis te worden geschoven zodat ook reparaties snel en eenvoudig uitgevoerd kunnen worden. 

  • Voor sanitaire voorzieningen, verwarming en koeling aan boord van schepen kunnen wij ook kunststofleidingsystemen aanbieden zoals VSH MultiPress: een ideale oplossing om gewicht te besparen.

  • Aalberts integrated piping systems levert ook metalen dunwandige leidingsystemen  zoals VSH XPress en VSH SudoPress. VSH XPress CuNi fittingen en buizen zijn tevens geschikt voor transport van zout water. Het complete systeem van VSH XPress fittingen, buizen en gereedschap is gecertificeerd met internationale scheepvaartkeuren.

  • Dikwandige buis komt ook veel voor in de maritieme markt. Daarvoor is het VSH Shurjoint groefsysteem een prima oplossing: onze groefkoppeling is een categorie I systeem en is daarmee ook inzetbaar in categorie II en III.
    De specifieke voordelen van de groefkoppeling zijn de brede range waarvoor deze gebruikt kan worden (¾” tot 104”), de demonteerbaarheid en het opvangen van vibratie en torsie, zodat er geen grote krachten op de leidingsystemen komen en de systemen langer, probleemloos ingezet kunnen worden. Doordat de koppelingen demonteerbaar zijn, zijn aanpassingen aan het leidingsysteem eenvoudig en snel uit te voeren.

Ontdek Aalberts integrated piping systems