METAALDETECTEERBARE BUNDELBANDEN VOOR DE VOEDINGSINDUSTRIE

Door Panduit
3 april 2023
author-image

Speciaal voor de levensmiddelenindustrie heeft Panduit drie soorten kabelbinders in het assortiment, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen mechanisch, chemisch en thermisch geschikte materialen.

  

panduit metaaldetecteerbare kabelbinder in x-ray

Zeer veelzijdig en flexibel in gebruikt

Metaaldetecteerbare kabelbinders van polyamide 6.6, ook bekend als nylon 6.6, zijn zeer veelzijdig en kunnen zeer flexibel worden gebruikt. Door het mengsel van polyamide 6.6 en geïntegreerde metalen minideeltjes en de lichtblauwe kleur kunnen ze gemakkelijk door het menselijk oog of door speciale metaaldetectoren worden herkend en gelokaliseerd. Zo kunnen de bundelbanden of delen daarvan dankzij de materiaal- en optische eigenschappen snel worden gedetecteerd, verwijderd en in principe in elke productiefase worden gebruikt. Bovendien zijn de nylon 6.6-bundelbanden stralingsbestendig.

panduit metaaldetecteerbare kabelbinders van polyamide 6.6 en polypropyleen

Chemisch resistent volgens de industrienormen

Panduit biedt nog een metaaldetecteerbare bundelbandserie van polypropyleen. Deze donkerblauwe kabelbinder is bovendien chemisch resistent (volgens de vereiste industrienormen). Door zijn bestendigheid tegen anorganische en organische zuren, alkalische detergenten en desinfecterende en reinigende middelen is de polypropyleen bundelband bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld de melk- en vleesverwerkende industrie.

Beide series metaaldetecteerbare kabelbinders, zijn speciaal ontwikkeld voor de levensmiddelenindustrie, en kunnen permanent worden gebruikt bij temperaturen tussen -40°C en +85°C of tot +115°C voor polypropyleen en zijn bovendien moeilijk ontvlambaar.

Sterk en betrouwbaar systeem

Wanneer sterkte, trillingen, corrosie en extreme temperaturen een rol spelen, bieden roestvaststalen bundelbanden en bevestigingsmiddelen een sterk, betrouwbaar systeem voor kabelbundeling en mechanische bevestigingstoepassingen in de voedingsindustrie. De roestvaststalen oplossingen van Panduit richten zich op drie belangrijke elementen: Toegepaste materialen, afgerond ontwerp en het gepatenteerde sluitsysteem met ingevoegde roestvrijstalen kogel voor levenslange houdbaarheid. 

De roestvrijstalen bevestigingscomponent bestaat zowel uit de standaardkwaliteit 1.4301 (AISI 304) als uit het duurzame roestvrijstalen materiaal 1.4401 (AISI 316). Beide series zijn dus bijzonder goed bestand tegen corrosie en vloeistoffen, ook bij frequente reinigingsprocessen. 

panduit metaaldetecteerbare kabelbinders van roestvrijstaal

Treksterkte en bedrijfstemperatuurbereik

Deze kabelbinders presteren ook uitstekend op het gebied van treksterkte en bedrijfstemperatuurbereik. Dankzij een in de kop geïntegreerde roestvrijstalen kogel kan een treksterkte tot 5.338 N worden bereikt. Het systeem is gepatenteerd en de componenten zijn gecertificeerd volgens UL E56854. Zelfs bij continue werktemperaturen tot +538°C blijft de roestvaststalen bundelband op zijn plaats.

Efficientie en consistente resultaten

Alle Panduit metaaldetecteerbare bundelbanden en de RVS bundelbanden worden aangeboden met accessoires uit dezelfde materialen. De bundelbanden kunnen worden geïnstalleerd met ergonomisch handgereedschap. Dit gereedschap voorkomt dat de uiteinden van de bundelband afvallen tijdens het installeren, waardoor verontreiniging van de productielijn of het voedselproduct wordt voorkomen. Alle installatiegereedschappen zijn voorzien van spanningsmeting voor consistente resultaten en verhogen de installatiesnelheid voor meer efficiëntie. Zo voldoen de oplossingen aan de hoge criteria in de voedingsindustrie.

Ontdek Panduit kabelbinders