VERBETERDE HYGIENIC DESIGN BEHUIZINGEN. NU OP DE MARKT

Door nVent HOFFMAN
27 september 2021
nVent HOFFMAN

nVent HOFFMAN heeft nieuwe features toegevoegd aan het Hygienic Design HDW-assortiment. De behuizingen die speciaal zijn ontworpen om elektrische apparatuur te beschermen in veeleisende omgevingen voor sanitaire reiniging waar clean-in-place (CIP) procedures gelden.

De nieuwe reeks voldoet aan de strenge gezondheids- en veiligheidsvoorschriften en maakt goede, snelle en eenvoudige reiniging mogelijk, ook met hoge druk en heet water. De hygiënisch design behuizingen, HDW, heeft een hoge beschermingsgraad en gladde oppervlakken zonder openingen. Daarnaast hebben de  behuizingen een schuin dak onder een hoek van 30° met een overhang van 30 mm, speciale HD-sloten en verborgen deurscharnieren. De scharnieren hebben nu een robuuster ontwerp en het omzetten van de deur van rechts naar links scharnierend is eenvoudig.

De nieuwe features omvatten:

De hoeken van de blauwe pakking op de deur zijn aangepast. Hierdoor kan de pakking snel en eenvoudig verwijderd en gemonteerd worden in geval van routineonderhoud of reinigingsprocedures.

De robuustere scharnieren positioneren de deur en besparen tijd in geval de deur de deur van rechts naar links scharnierend moeten worden aangepast.

Afgeschuinde verticale randen aan de voorkant van de behuizing voor het soepeler openen en sluiten van de deur.

Verder is er nu een reeks HD-specifieke accessoires beschikbaar, met onder andere kabelwartels, wandmontagebeugels en stelvoeten. De HDW-reeks is gecertificeerd voor IP 66/69/69K, waardoor reiniging met hoge druk en heet water mogelijk is.

IP 69-classificaties geven het beschermingsniveau van een behuizing tegen het binnendringen van vloeistoffen (IP X9) en stof (IP 6X) aan. Tijdens de testprocedures worden behuizingen blootgesteld aan de hoge temperaturen (80 °C) en sprays onder hoge druk (ca. 1200 psi) die geassocieerd zijn met – maar hoger zijn dan – routinematige reinigingsprocedures voor sanitaire doeleinden.

IP 69 (IEC) voor elektrische apparatuur en IP 69K (DIN) vertegenwoordigen het hoogste beschermingsniveau. Producten met deze classificaties zijn ideaal voor faciliteiten waar hygiëne en reinheid van essentieel belang zijn. Door te voldoen aan hoge eisen voor hygiëne en door hygiënerisico's te beperken dankzij zelfafvoerende, gladde oppervlakken en een ontwerp zonder openingen, helpt de HDW-behuizingsreeks onderhoudskosten en vertragingen te verminderen.

Schade aan componenten en onnodige uitvaltijd worden vermeden omdat water en stof niet kunnen binnendringen in de behuizing, zelfs bij reiniging met hoge druk en heet water. Kortom, de reeks wandmontagebehuizingen met hygiënisch design, HDW, brengt verschillende voordelen voor omgevingen waar een hoge mate van hygiëne is vereist:

·       Grondige reiniging is snel en eenvoudig
·       Er kan gebruik worden gemaakt van hoge druk en temperaturen

Raadpleeg de brochure voor meer informatie over de Hygienic Design wandkasten.

Ontdek Eldon/nVent Hygienic Design HDW-assortiment