SLIM EN VEILIG VOEDSEL PRODUCEREN ONDER DE VERLICHTING VAN PRACHT

Door Pracht
28 september 2021
author-image

In de voedselindustrie is ‘s nachts werken de normaalste zaak van de wereld. Helder licht en kwalitatieve armaturen zijn daarom erg belangrijk. PRACHT heeft voor elke stap in het productieproces slimme, veilige en duurzame armaturen.

Stof, vocht en extreem hoge of juist lage temperaturen: tijdens de voedselproductie zijn de omstandigheden telkens anders. De armaturen in een voedselfabriek krijgen daardoor heel wat te verduren. PRACHT heeft voor elke stap een geschikt armatuur, zoals:

●      De Tubis N Led. Deze is perfect voor stoffige en vochtige ruimtes. Ideaal voor bijvoorbeeld de kneed- en fermentatieafdeling van een bakkerij.

●      De Apollo G2. Deze kan lage temperaturen tot -45 graden aan. Daarmee is de armatuur perfect voor onder andere vriesruimtes met voorraadopslag en koelcellen. Dit model is ook geschikt voor hoge temperaturen tot +65 graden. Dat maakt de armatuur de beste keuze voor bakruimtes met hete ovens.

Slim en veilig werken met PRACHT Extended Lighting Solutions

Wilt u meer dan alleen een praktisch armatuur? Dan zijn de XLS-oplossingen van PRACHT een uitkomst. Dit voelt zich thuis in extreme omstandigheden, zoals een hoge luchtvochtigheid en temperaturen tussen de -40 en 75 graden. Ook alkalische reinigingsmiddelen, chloor en ammoniak zijn geen probleem. Maar wat dit systeem echt speciaal maakt, is dat u deze kunt laten uitvoeren met verschillende sensoren. Met behulp van Smart Industry-technieken optimaliseren deze uw bedrijfsprocessen. Dit zijn de mogelijke functies:

●      Meten of een locatie druk of rustig is, waarop de verlichting zich automatisch aanpast
●      Controleren of machines in een fabriek afwijkende geluiden maken en aan reparatie of vervanging toe zijn
●      Luchtkwaliteit en -druk, vochtgehalte en gevaarlijke stoffen meten, om gezond en zonder gevaar te werken
●      Natuurlijk licht nabootsen, zodat werknemers fit en wakker blijven
●      Bedrijfsongevallen opmerken door te waarschuwen als een collega een tijd niet beweegt
●      Medewerkers waarschuwen voor calamiteiten door te variëren in de felheid en lichtkleur, zodat mensen weten dat ze de ruimte moeten verlaten.

Met deze slimme functies maakt u uw bedrijf niet alleen slimmer, maar ook veiliger. U bedient de armaturen via Bluetooth vanuit een smartphone-app of het gebouwbeheersysteem.

Een duurzame keuze

Een ander pluspunt van het PRACHT XLS systeem is de duurzaamheid. Dankzij de ledverlichting bespaart u al snel de helft op uw energierekening. Via slimme functies als bewegingsdetectie en programmeerbare tijden kan dit zelfs nog verder oplopen. Bovendien zijn de armaturen gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Een duurzame en milieubewuste keuze dus, waarbij u ook nog eens flink bespaart.

Try before you buy

Wilt u een van de armaturen gratis uitproberen? Doe dan mee aan de Try before you buy-actie. Neem contact op met LICHTNL en krijg kosteloos een demo-armatuur uit de “roadrunner”serie op proef, zonder dat u ergens aan vastzit.

Ontdek Pracht verlichting