SINAMICS FREQUENTIEREGELAARS – SIMPLY MY DRIVE

Siemens
26 januari 2022
Siemens

Wat de toepassing of installatie-eis ook is. U bereikt altijd een optimaal resultaat met de betrouwbare SINAMICS-frequentieregelaars van Siemens. Profiteer van een uitgebreid aanbodvoor zowel eenvoudige als geavanceerde aandrijftaken. Kies uit verschillende configuraties voor een optimale integratie. 

Lees verder voor een aantal toepassingsvoorbeelden. Of maak direct uw keuze met de Drive Technology Configurator.

Optimaliseer uw aandrijftaak met de SINAMICS frequentieregelaars

Voor frequentieregelaars zijn er legio opties op de markt. De SINAMICS frequentieregelaars van Siemens onderscheiden zich echter op ontwerpeisen als: systeemintegratie, safety, energie-efficiëntie of EMC-eisen. Daarnaast helpen het goed doordachte ontwerp samen met de beschikbare accessoires u bij een soepele installatie van de hardware, ongeacht de vereisten.  

SINAMICS Smart Access module

Profiteer van draadloze inbedrijfstelling zonder software. Maak eenvoudig verbinding met de frequentieregelaar via Wifi, bijvoorbeeld met uw smartphone, tablet of laptop en benader de regelaar op het IP-adres. Via een webbased interface kunt u de regelaar vervolgens volledig draadloos inbedrijfstellen, bedienen en diagnose en servicemeldingen uitlezen. U kunt de module eenvoudig uitwisselen en voor meerdere SINAMICS regelaars gebruiken, er is een variant voor de V20 en een voor de gehele SINAMICS “G” serie. 

SINAMICS G120C frequentieregelaar

De multifunctionele en gebruiksvriendelijke alleskunner uit het SINAMICS Portfolio. Ideaal voor machinebouwers en bij toepassingen met hogere technische vereisten zoals safety of integratie met de automatisering.  

Selecteer uw ideale aandrijving

Selecteer eenvoudig uw Siemens-drive met de geïntegreerde Siemens Drive Technology Configurator. In slechts een paar intuïtieve stappen configureert u de juiste frequentieregelaar, inclusief benodigde accessoires. Met één druk op de knop neemt u deze configuratie over in uw Technische Unie-winkelwagen. Probeer het direct! 

Veel voorkomende toepassingen

Transportbanden

Voeding

Transportbanden moeten soepel starten en stoppen om schade aan het product en de applicatie te voorkomen. De SINAMICS V20 en G120C frequentieregelaars maken het u gemakkelijk door nauwkeurige controle van het koppel en de snelheid van de aandrijvingen. Ook is het mogelijk om de transportband actief te remmen of te positioneren (zonder encoder). De V20 is ideaal bij standaard toepassingen tot 30kW en de G120C bij hogere eisen op het gebied van safety, systeemintegratie of motorvermogen.

Pompen en ventilatoren

M&R

De meeste pompen en ventilatoren moeten een variabele output leveren. Dit is eenvoudig en efficiënt te realiseren door het actief regelen (PID) van de motorsnelheid en spanning. Daarnaast is bij pompen vaak een gecontroleerde start en stop vereist om effecten als waterslag en drukval te voorkomen. Met de SINAMICS G120X en V20 kunt u dit realiseren. De G120X is de absolute specialist op dit gebied, dankzij uitgebreide monitorings- en bewakingsfuncties. De V20 is een economisch alternatief bij lagere systeemeisen. 

Verwerken

Data

Toepassingen in de verwerkingsindustrie zoals mixen, persen, walsen of kneden vereisen een hoog (start)koppel en een hoge nauwkeurigheid. Daarnaast is het belangrijk dat de aandrijvingen betrouwbaar blijven functioneren in zware industriële omstandigheden. Een perfecte match voor de krachtige en multifunctionele SINAMICS G120C of de meer eenvoudige en compacte SINAMICS V20 frequentieregelaars.