DESIGN EN VEILIGHEID KOMEN SAMEN MET HARMONY VERLICHTE NOODSTOPKNOPPEN

Door Schneider Electric
14 december 2020
Schneider Electric

Met een noodstopknop of noodstopschakelaar kan in één handeling de activiteit van een machine of (deel van een) assemblagelijn worden stilgelegd. Richtlijnen schrijven voor dat het verplicht is om bij ten minste ieder bedieningsstation van een machine een noodstopknop te monteren. 

   

Veilige situatie

Het doel van de noodstop is dat het gebruik ervan leidt tot een veilige situatie. Door de toenemende behoefte aan meer efficiëntie en veiligheid introduceert Schneider Electric een nieuwe reeks verlichte noodstopknoppen en accessoires om bestaande noodstopknoppen eenvoudig te upgraden. 

Reageer sneller met de verlichte noodstopknop

Met behulp van een LED-ring krijgen machine operators visuele feedback van de noodstopknop in gevaarlijke situaties en zijn deze situaties sneller op te lossen.  De verlichte noodstopknop heeft als doel de machine operator te helpen bij het snel lokaliseren van de noodstopknop in donkere omgevingen en in omgevingen waar rookontwikkeling kan ontstaan. Seconden kunnen in een gevaarlijke situatie het verschil maken. Daarnaast heeft de LED-ring ook een ander voordeel: bij het gebruik van meerdere noodstopknoppen in één ruimte is het eenvoudiger om te bepalen welke noodstopknop is geactiveerd. De LED-ring verandert na activatie namelijk van wit in rood. Hierdoor bespaart onderhoudspersoneel tijd bij het zoeken naar een geactiveerde noodstopknop. 

Upgrade bestaande noodstoppen eenvoudig

Verlichte ring noodstop

Naast de nieuwe serie verlichte noodstopknoppen met LED-ring introduceert Schneider Electric ook de LED-ring als losse accessoire. Hiermee is het eenvoudig om bestaande noodstopknoppen te upgraden naar een verlichte noodstopknop. De losse ring-accessoires zijn te combineren met bestaande noodstopknoppen uit de XB4, XB5 en XB7 serie.

Bestel Harmony-drukknoppen

Harmony-drukknoppen van Schneider Electric schaft u aan via onze webshop.