INNOVATIEVE EA, CA EN BA TERUGSTROOMBEVEILIGINGEN

Door Raminex
16 september 2021
Raminex

RAMINEX introduceert drie nieuwe series terugstroombeveiligingen. De serie TBE-BA 6610 In-Line, de vernieuwde serie TBE-CA en de serie TBE-EA-XS nu ook in de maten DN32 t/m DN50. Stuk voor stuk terugstroombeveiligingen met een toegevoegde waarde. Innovatief en gebruiksvriendelijk. Voor nu en voor de toekomst.

Serie TBE-CA 6610 In-Line

De nieuwe terugstroombeveiligings serie TBE-BA 6610 In-Line is een compacte en complete terugstroombeveiligingseenheid, welke het drinkwaternet beschermt tegen het terugstromen tot en met vloeistofklasse 4.

Ook deze nieuwe serie BA terugstroombeveiligingen zijn voorzien van een cartridge met de unieke compensatiefunctie ter voorkoming van het hinderlijke nadruppelen bij kleine drukschommelingen. Groot voordeel naast deze compensatiefunctie bij deze nieuwe In-Line modellen, zijn de uitstekende prestaties en goede bereikbaarheid van de cartridge voor service- en onderhoudswerkzaamheden.

Vernieuwde serie TBE-CA

De vernieuwde terugstroombeveiliging serie TBE-CA is een compacte en complete terugstroombeveiligingseenheid, welke het drinkwaternet beschermt tegen het terugstromen van verontreinigd water tot en met vloeistofklasse 3.

Voor deze nieuwe serie is de ontwikkelingsafdeling erin geslaagd om net zoals bij de BA modellen ook bij deze CA modellen de gepatenteerde compensatiefunctie in de volledig nieuw ontwikkelde cartridge te integreren. Dit voorkomt grotendeels het hinderlijke nadruppelen bij kleine drukschommelingen.

Serie TBE-EA-XS

Bij montage van een EA terugstroombeveiliging in brandblusinstallaties, dient volgens Waterwerkblad 4.5 A rekening gehouden te worden met de maximale afstand van 150 mm, gemeten vanaf de buitenzijde van de doorstromende leiding tot aan de zitting van de keerklep. Dankzij de compacte en slimme bouwwijze voldoet de serie TBE-EA-XS hieraan. Ook de grotere modellen DN32 t/m DN50. Leverbaar met binnendraad, buitendraad, Geberit Mapress of Viega Profipress.

Kiwa-kwaliteitskeurmerk

Alle EA, CA en BA terugstroombeveiligingen zijn voorzien van het Kiwa-kwaliteitskeurmerk (Kiwa Water mark).

Kijk voor meer informatie op:
www.raminex.nl

Ontdek Raminex terugstroombeveiligingen