EXLIN NE+ LED – PERFECTE KEUZE VOOR DE EXPLOSIEGEVAARLIJKE OMGEVING

Door Eaton Crouse Hinds
8 september 2021
author-image

Het ExLin NE+ LED armatuur met batterij voor decentrale noodverlichting is een uitstekende keuze voor gebruik in een explosiegevaarlijke omgeving. Het gebruik van de nieuwste LiFePO4 batterijtechnologie biedt betrouwbare noodverlichting bij een temperatuurbereik van +55°C tot -40°C.

De ExLin NE+ is gecertificeerd voor 2G en 2D (zone 1 en 21), de glasvezelversterkte polyester behuizing zorgt voor een zeer hoge betrouwbaarheid in alle situaties. Het elektronische en mechanische ontwerp is ontwikkeld voor de nieuwste LiFePO4 (lithium-ionfosfaat) batterijtechnologie en biedt verlichting in de meest veeleisende omstandigheden. Op basis van een modulair ontwerp is de ExLin NE+ verkrijgbaar met verschillende optieken en vensters, deze modulaire opbouw  zorgt altijd voor het optimaal lichtpatroon. Hierdoor kan het totale aantal installatiepunten worden verminderd, wat resulteert in lagere installatiekosten en investeringskosten.

De inbedrijfstelling van de ExLin NE+ en het onderhoud ervan is zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk. De gebruiker kan ter plaatse de  autonomie aanpassen naar 1,5 of 3 uur. Bovendien heeft de LiFePO4 batterijtechnologie geen geheugeneffect zoals dat het geval is met Ni-Cd-batterijen wat betekent dat er geen conditionering of regeneratie nodig is om volledige capaciteit te garanderen. LiFePO4 batterijen hebben een stabielere en robuustere laadcyclus met een lagere zelfontlading, wat resulteert in een langer gebruik van de batterij met een kortere laadtijd. In het geval dat de batterij moet worden vervangen, maakt het hot-swap ontwerp de vervanging in een Ex-ruimte mogelijk. Het onderhoud is zeer gebruiksvriendelijk, de status van de batterij is eenvoudig af te lezen door de groene & rode indicatie LED's.

Door het ontwerp en het gebruik van LiFePO4 batterijtechnologie is het mogelijk de ExLin NE+ veilig te vervoeren volgens de UN 38.3 norm. Bij LiFePO4 batterijen worden geen zware metalen gebruikt, wat voor een milieuvriendelijkere oplossing zorgt.

Voor industriële en explosiegevaarlijke toepassingen waar snelle beschikbaarheid van een volledige noodverlichtingsfunctie nodig is, is de ExLin NE+ de beste keuze!

Ontdek Eaton Crouse Hinds ExLin NE+ LED

meer over...