EERSTE PUSH-IN-OVERSPANNINGSBEVEILIGING TYPE 2

Door Phoenix Contact
1 september 2021
Phoenix Contact

De beveiligingsmodule van overspanningsbeveiliging VAL-MS PT van Phoenix Contact is wereldwijd de eerste beveiligingsmodule type 2 met push-in-aansluittechniek.

De module is voor het wereldwijd beschikbare spanningsniveau van 230/400 V beschikbaar en daardoor uitermate geschikt voor de beveiliging van de energieverdeling in onderverdelingen. Met de installatie van de VAL-MS PT komt u heel gemakkelijk aan de aanbevelingen van de geldende normen tegemoet.

Door de push-in-technologie kunt u de aansluittechniek voor de hele schakelkast uniform vormgeven. Bovendien bespaart u tijd en geld bij de installatie: de aanbevolen controle van het nominale draaimoment is niet nodig en met twee aansluitpunten per pool, is een doorgaande bekabeling van de voedingsleidingen realiseerbaar. Extra installatiemateriaal is daardoor niet meer nodig.

U beslist of u flexibele of massieve aders wilt gebruiken. Allebei is, met een maximale doorsnede van 10 mm², mogelijk.

Spanningscontroles kunnen direct bij elke pool met de daarvoor bestemde testaftakking worden uitgevoerd. Naast het optionele meldcontac, dat u eveneens op de doorgaande bekabeling kunt aansluiten, beschikt de VAL-MS PT over een in de connector geïntegreerde optische statusindicatie die direct de werking van het product aangeeft.

Ontdek Phoenix Contact push-in-overspanningsbeveiliging type 2