ECOSTRUXURE: OPEN IIOT-PLATFORM VOOR DE INDUSTRIE

Door Schneider Electric
3 november 2022
Schneider Electric

De volgende industriële revolutie staat voor de deur en slimme machines vormen de drijvende kracht achter deze revolutie. Door integratie van nieuwe technologieën kunnen machinebouwers slimmere machines bouwen en tegelijkertijd inkomsten genereren uit aanvullende diensten.

Krachtige digitale oplossingen voor de industrie

EcoStruxure is de open systeemarchitectuur en het plug-and-play technologieplatform van Schneider Electric voor huizen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën. EcoStruxure opent een nieuwe digitale wereld en stelt bedrijven in staat om te concurreren in de hedendaagse economie. Het platform maakt gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van IoT, mobiliteit, detectie, cloud toepassingen, data-analyse en cybersecurity. 

Slimme en duurzame productie

EcoStruxure helpt u uw energiebehoeften efficiënter en veiliger te beheren. De focus ligt daarbij op opslag en andere gedistribueerde energiebronnen, en slimme oplossingen die elektrificatie, energie-efficiëntie en hernieuwbaarheid bevorderen. Zo helpt EcoStruxure u meer te doen met minder middelen, kijkend naar energiebeheer en industriële automatisering. Via IIOT-technologieën zorgt EcoStruxure voor een slimme en duurzame productie in de industrie. 

Schematische weergave Ecostruxure Schneider Electric

Hoog rendement in elke fase van de levenscyclus van de machine

EcoStruxure Machine biedt machinebouwers krachtige digitale oplossingen voor machinebesturing en volledige integratie van OT en IT-toepassingen. Het rendement is hoog in elke fase van de levenscyclus van de machine. Van een verkorting van de time-to-market van de machine tot 30%, tot 40% snellere machine-integratie en tot 50% minder tijd voor corrigerende maatregelen.

Machines van de toekomst zijn slimmer, flexibeler en efficiënter

Digitalisering verandert elk aspect van industriële automatisering fundamenteel. Voorspellend onderhoud en het op afstand beheren en bewaken van machines is niet langer een droom, maar een nieuwe realiteit. Digitale innovaties, software en sensoren in de cloud en praktische toepassingen zoals Digital Twins, Big Data en Augmented Reality maken het dagelijkse leven van zowel engineers als operators aanzienlijk eenvoudiger. Deze nieuwe digitale technologieën vragen om machines die zich voortdurend aanpassen aan de bedrijfsomgeving. Machines van de toekomst zijn slimmer, veiliger en duurzamer. Ze zijn beter verbonden, flexibeler, efficiënter en betrouwbaarder. 

Op diensten gebaseerde inkomstenstromen genereren

Schneider Electric ondersteunt machinebouwers en eindgebruikers in de industrie niet alleen om sneller slimmere machines te ontwerpen, maar tegelijkertijd ook om waardevolle nieuwe zakelijke kansen te creëren. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten op het gebied van remote beheer en voorspellend onderhoud. Wanneer je met gedigitaliseerde machines werkt, zijn diagnose- en probleemoplossingstaken zowel sneller als nauwkeuriger. Via web interfaces en cloud- toepassingen kan het onderhoudspersoneel de geïnstalleerde machines van overal ter wereld in de gaten houden en in realtime de actuele conditie van elke machine volgen. Augmented Reality biedt een oplossing voor diagnose en onderhoud op afstand en maakt werkzaamheden efficiënter, minder vatbaar voor menselijke fouten en veiliger dan traditionele onderhoudsprocedures.

Plan een bezoek aan het Inspiratiecentrum Smart Industry

Wilt u meer weten over EcoStruxure en de krachtige digitale oplossingen van Schneider Electric voor de industrie? Het zetten van de eerste stap naar digitale transformatie begint bij het Inspiratiecentrum Smart Industry. Ontdek de volgende generatie gedigitaliseerde machines en fabrieken en stap in de industrie van de toekomst. De open systeemarchitectuur en het plug-and-play IIoT-platform EcoStruxure van Schneider Electric maakt het eenvoudig om aan de slag te gaan.

Het Inspiratiecentrum Smart Industry is gevestigd op de begane grond van de nieuwe locatie van Technische Unie Eindhoven, De Schakel 14, 5651 GH Eindhoven.