DE KLEINSTE FREQUENTIEREGELAAR TER WERELD MET HOGE FUNCTIONALITEIT

Door Mitsubishi
24 november 2021
Mitsubishi

De nieuwe FR-E800 serie frequentieregelaar is beschikbaar. Nieuw is een understatement als gekeken wordt naar de vele functionaliteiten die met deze krachtpatser geboden wordt voor zowel IE3/4 als permanent magneetmotoren.

De Mitsubishi Electric FR-E800 frequentieregelaar is gebaseerd op de beproefde technologie van de variabele toerentalregeling van Mitsubishi Electric. Deze zorgt voor een jarenlange betrouwbare werking in verschillende toepassingen met een constant en variabel koppel. Ontworpen om energie te besparen en kosten te minimaliseren, brengt de FR-E800 verbeteringen in kwaliteit, prestaties en voorspellend onderhoud samen in één multifunctionele omvormer.

De FR-E800 optimaliseert met AI technologie de diagnose functionaliteit om nog sneller eventuele fouten te herkennen. Predictive maintenance wordt versterkt door het Corrosive attack level alert system dat tekenen van schade identificeert die worden veroorzaakt door corrosieve gassen. Maar liefst twee standaard multi-protocol Ethernet poorten zorgen voor de communicatie op basis van CC-Link IE TSN, CC-Link IE Field Network Basic, Ethernet/IP, Modbus/TCP, BACnet/IP, EtherCAT en Profinet zonder additionele optiekaarten.

Belangrijkste voordelen:

 • Ongeëvenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid - Net als al onze producten is ook de FR-E800 serie uitgebreid getest onder extreme omstandigheden om er zeker van te zijn dat de producten tegen een stootje kunnen. Mitsubishi Electric staat achter de kwaliteit door een garantie van 5 jaar te bieden.
 • Dual Overload Rating - De beide overbelastingsmogelijkheden LD (light duty) en ND (normal duty) maken maximale prestaties bij kleinere afmetingen mogelijk.
 • Auto-tune IM & PM Motors - Snelle en eenvoudige instelling en inbedrijfstelling zonder tijdrovende afstemming of noodzakelijke ondersteuning ter plaatse.
 • RS-485- en "dual port"-Ethernet-protocolmodellen - Wisselen tussen verschillende Ethernet-protocollen is eenvoudig door wijziging van de interne parameters en ondersteunen een groot aantal open netwerken zonder dat er extra optiekaarten nodig zijn.
 • MELSEC 2K Step PLC - Verminder interne componenten en bespaar paneelruimte, waardoor bedradingstijd en systeeminsteltijden worden verkort. De bediening van de applicatie kan worden aangepast door de ingebouwde PLC-functie van de FR-E800
 • Compliant met safety integrity level IEC61508 SIL2/SIL3
 • Ondersteunt diverse safety monitoring functies (IEC61800-5-2) STO, ST1, SLS, SBC, SSM
 • Ondersteunt safety communicatie protocollen CC-Link IE TSN Safety Function, PROFIsafe, CIP Safety, FSoE (Safety over EtherCAT)
 • Uitgebreidere bestendigheid tegen omgevingscondities als omgevingstemperaturen van -20 °C tot 60 °C.
 • Corrosiewaarschuwingssysteem - FR-E800 is 's werelds eerste frequentieregelaar dat tekenen van schade door waterstofsulfide of andere corrosieve gassen identificeert. De operator ontvangt een melding wanneer de productieomgeving moet worden verbeterd of het risico loopt op ongeplande stilstand.
 • Life Diagnostics Function - Analyseerd en bepaalt de resterende levensduur van kritische componenten, zoals condensatoren, contactrelais, ventilator en van de inschakelstroom-begrenzingsweerstand.

Ontdek Mitsubishi Frequentieregelaar