Anti-microbische cleaning slang

Door Ubel
16 september 2021
Ubel

Voedselveiligheid is zeer belangrijk in de hedendaagse voedselproductie en aanverwante sectoren. Daarom is het van groot belang dat de gebruikte materialen de voedingsmiddelen niet vervuilen.
De keuze voor de juiste slang met de juiste rubbersoort is hierin erg belangrijk om het product niet te contamineren en om te voldoen aan de juiste wet- en regelgeving conform voedselveiligheid in 2020.

Als totaal leverancier bieden we u dan ook alle mogelijke flexibele oplossingen aan voor de levensmiddelen industrie. Met korte levertijden en kwalitatief hoogstaande producten kunnen we u van dienst zijn.

Normeringen en wetgeving zijn aan de orde van de dag. Zeker in de huidige tijd is hygiëne en voedselveiligheid top prioriteit. Daarom is het van essentieel belang dat ook uw slang, slanghaspel en aanverwante attributen hieraan voldoen.

Om een flexibele verbinding te creëren in het productieproces of als reinigingstoepassing is een rubberen slang de meest flexibele, robuuste en optimale oplossing.  De slangen die wij aanbieden zijn hufterproof, kunnen snelle temperatuur schommelingen opvangen (bijvoorbeeld bij het uitstomen van de slangen). En voldoen daarbij aan de laatste normeringen. De slangen uit ons pakket kunnen wij compleet geassembleerd aanleveren en voorzien van persoonlijke identificatie.

Wist u dat:

Als uw product in aanraking komt met een slang deze aan bepaalde normeringen moet voldoen?
Wij voorzien u graag van het juiste advies omtrent de juiste normeringen zodat u tijdens een audit niet tegen verassingen aanloopt met uw slangen.

Markering/Certificering:

Tijdens de gebruiksfase van de slang wordt deze blootgesteld aan verschillende invloeden. Denk hierbij aan variërende werkdrukken, temperaturen en verschillende manieren van reiniging. Al deze factoren hebben een negatieve invloed op de levensduur en de mechanische eigenschappen van de slang. Dit kan resulteren in een zwakkere verbinding tussen slang en koppeling of het verminderen van de kracht van de drukdragers (inlagen) van de slang. Dit kan leiden tot onveilige werksituaties.
Slangen vallen onder de Praktijk Richtlijn Druk Apparatuur, hierin wordt gesteld dat de gebruiker verantwoordelijk voor de zorgplicht van het product. Wij adviseren u graag hoe u optimaal aan deze zorgplicht kunt voldoen.

Product introductie:

Om aan de groeiende vraag naar kwaliteitsslangen te voldoen introduceren we hierbij twee nieuwe slangen in ons pakket:

Cleanwash 2TE Elite:

Speciaal ontworpen voor professionele en industriële hogedruk reiniging. De Cleanwash 2TE Elite is uitermate geschikt als haspelslang en als slang voor algemeen gebruik. De anti-microbische buitenwand van de slang heeft de volgende voordelen:
- Geur en smaak vrij
- Geeft niet af op witte of zwarte vloeren
- Afbraak en voorkomen van bacterie vorming
- Hoge tempratuur bestendig
- Super flexibel en knik-bestendig
- Dierenvet en kippenvet bestendig

De binnenwand van de slang is geschikt voor levensmiddelen en FDA gekeurd.
Werkdruk van de slang : 80 BAR met een temperatuurbereik van: -30°C / +100°C
De slang is leverbaar in de maat 13 X 21 MM en wordt naar wens compleet geassembleerd met eventueel een bijpassende slanghaspel.

Drophose Food:

Door een revolutionaire constructie van de Drophose food kunnen we hierbij een buigradius van 1 keer de binnenmaat garanderen (bij niet statische opstellingen).
Door het lichte gewicht is de slang zeer ergonomisch in gebruik en erg handzaam door de extreme flexibiliteit.
De slang voldoet aan de recente levensmiddelen normeringen en is door de butyl-rubberen binnenwand uitstekend geschikt voor de hedendaagse schoonmaakmiddelen en CIP Cleaning
Door de Bytil (IIR) rubberen binnenwand van de slang is deze compleet geur en smaakloos.
De slang is compleet geassembleerd leverbaar met DIN11851 voedingskoppelingen, SMS koppelingen of elk ander gewenste koppeling.
Werkdruk van de slang : 10 BAR met een temperatuurbereik van: -40°C / +120°C
De slang is leverbaar van ¾” t/m 4”.

Ontdek Anti-microbische cleaning slang