BETAALBARE EN BETROUWBARE VOEDINGEN VOOR OPTIMALE UPTIME

Door ABB
30 juni 2021
ABB

In de industrie wordt betrouwbaarheid met hoofdletters geschreven. Je moet kunnen vertrouwen op de voeding om continuïteit te garanderen. De CP-D- en CP-E-serie zijn betaalbare voedingen in vertrouwde ABB-kwaliteit.

CP-E: betaalbare industriële voeding

De betaalbare CP-E serie voedingen biedt uitgebreide functionaliteiten. Deze voeding wordt onder meer ingezet voor diverse besturingskasten in automatiseringsprojecten en machines in onder meer de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. De voeding is voorzien van een aparte signaalcontactuitgang voor het monitoren van de uitgangsspanning of remote-diagnose. De CP-E wordt geleverd in uitvoeringen van 15 – 480 W.

De CP-E is leverbaar in verschillende traploos instelbare uitgangsspanningen van 5 – 48 VDC waardoor de voedingsmodule op iedere toepassing kan worden afgestemd. Denk aan compensatie van spanningsdalingen als gevolg van lange leidinglengtes die nu door de voeding worden opgevangen. Voor toepassingen waarin redundantie een vereiste is, is een aparte redundantiemodule leverbaar. Ook uit oogpunt van duurzaamheid scoort de CP-E serie met een rendement van 90% bijzonder hoog.

CP-D: speciaal voor paneel- en kastenbouw

De CP-D serie kenmerkt zich door de compacte, modulaire behuizing en wordt geleverd in zes verschillende uitvoeringen van 10 – 100 W. Met een modulair DIN-railontwerp en een breedte van 18 – 90 mm is deze serie ideaal voor inbouw in energieverdelers. Door de geringe hoogte is deze ook goed toe te passen in besturingskasten waarbij hoogte cruciaal is.

Dankzij het brede ingangsspanningsbereik kan de voeding in een groot aantal toepassingen worden ingezet. Net als de CP-E serie is de thermische efficiëntie van deze voeding zeer hoog.  Het stroomverbruik en de warmteafgifte zijn daardoor laag zodat de voeding ook zonder geforceerde koeling kan worden ingezet.  De uitvoeringen van meer dan 10 W zijn uitgevoerd met een instelbaar uitgangssignaal. Daarmee kunnen de voedingsmodules optimaal op uw toepassing worden afgestemd.

Ontdek ABB Voedingen