ABB SOFTSTARTERS – WIE RUSTIG START, VOORKOMT UITVAL

Door ABB
18 augustus 2021
ABB

ABB softstarters bieden voor iedere toepassing een perfecte oplossing. Ze zorgen voor een soepele start en stop van de motor, zodat de aangesloten apparatuur maar ook achterliggend leidingwerk niet onnodig mechanisch wordt belast.

Door de motoren optimaal te starten en te stoppen draaien zowel de motoren als de processen waarvoor ze worden ingezet betrouwbaarder. Het resultaat? Verbeterde uptime, een langere levensduur van apparatuur en energie- en kostenbesparingen. ABB biedt een compleet programma softstarters voor toepassing in de levensmiddelen-, waterzuiverings-, maritieme en algemene industrie. Tot het softstarters-programma behoren de efficiënte en energiebesparende motorstartoplossing PSE en de eenvoudige en betrouwbare startoplossing PSR.

PSE-serie softstarters

De PSE-serie softstarters combineert een optimale efficiëntie met aanzienlijke kosten- en energiebesparingen. En dankzij verschillende ingebouwde motorbeveiligingsfuncties weet u zich bovendien verzekerd van een motor die goed beschermd is. Bovendien biedt de ingebouwde koppelregeling een ideale oplossing tegen waterslag. De belasting van pompen en waterleidingen wordt zo sterk verminderd.

De PSE-serie onderscheidt zich onder meer met een ongekend gebruiksgemak. Met een verlicht, taalonafhankelijk display en een uiterst intuïtieve gebruikersinterface is de PSE-serie in niet meer dan 15 seconden ingesteld. De elektrisch robuuste softstarter leent zich voor hoge inschakelstromen en een groot aantal start/stops. Daarmee kan nóg meer uit uw proces worden gehaald. De softstarter is voorzien van ingebouwde Modbus-functionaliteit waardoor hij zich eenvoudig laat integreren in standaard productie- of automatiseringssystemen.

Belangrijkste kenmerken PSE

  • Nominale bedrijfsstroom: 18 tot 370 A
  • Bedrijfsspanning: 208–600 V AC
  • Stuurspanning: 100–250 V AC

Betaalbare PSR serie

De PSR-serie omvat een eenvoudige en tegelijkertijd uiterst betrouwbare startoplossing die alle basis softstarter-features biedt. Deze serie bewijst zijn waarde met name in toepassingen waarin veel starts per uur worden gemaakt. De elektrisch robuuste softstarter leent zich voor toepassingen met max. 100 starts per uur.

Verminderde belasting

Daarnaast is het bij uitstek dé oplossing voor installaties waar slechts een bescheiden hoeveelheid ruimte beschikbaar is. Wordt de PSR gecombineerd met een motorbeveiligingsschakelaar dan ontstaat een compacte startoplossing, inclusief beveiliging tegen overbelasting en kortsluiting – veel compacter dan bijvoorbeeld met complexe ster-driehoeksstarters mogelijk is.

Net als de PSE is PSR standaard voorzien van interne bypass. Dat bespaart niet alleen installatietijd en paneelruimte maar vermindert ook de energieverliezen. De instelling verloopt eenvoudig en snel met drie potentiometers.

Belangrijkste kenmerken PSR

  • Nominale bedrijfsstroom: 3 - 105 A
  • Bedrijfsspanning: 208 - 600 V AC
  • Stuurspanning: 24 V AC/DC of 100 - 240 V AC

Ontdek ABB Softstarters