LAPP MONTAGESNOER TOT 90°C IN GROOTVERPAKKING

Door Lapp
17 juni 2021
Lapp

De productie van besturingskasten bestaat voor ongeveer 50% uit het handmatig bedraden ervan. Hieronder valt het knippen, strippen, krimpen, coderen en uiteindelijk het installeren van de kabel. Geautomatiseerde processen kunnen de efficiëntie aanzienlijk verhogen.

Daarom biedt Rittal Automation Systems met de nieuwe Wire Terminal WT een compacte draadconfectioneringsautomaat. Zonder dat er een aanpassing nodig is, kunnen tot 24 of 36 verschillende draden met doorsneden van 0,5 mm² tot 2,5 mm² volautomatisch worden geproduceerd. Deze Wire Terminal kan de confectionering van draden in de besturings- en schakelinstallatiebouw met een factor 8 versnellen.
Om de automaat in deze hoge snelheid (8 meter per seconde) te kunnen voorzien van de bedrading biedt LAPP Benelux speciale verpakkingseenheden aan die deze hogere snelheid aan kunnen.

De montagesnoeren worden in een specifieke kartonnen doos geleverd. Hierdoor hoeft de operator vele malen minder de toevoer van de bedrading te wisselen, dat wederom een tijdsbesparing met zich meebrengt.

HUPPE

Een ander bijkomend voordeel van de verpakking is dat de montagesnoeren niet krullen zoals kan gebeuren in bijvoorbeeld in een ‘normale kleine’ doos. Hierdoor hoeft de operator de draden niet uit de knoop te halen. Dit kan immers een obstakel in het productieproces veroorzaken.

LAPP Benelux levert de H05V2-K en H07V2-K montagesnoeren tot 90°C met afmetingen van 0,5mm2 t/m 6 mm2  in een grote diversiteit aan kleuren zoals: blauw, bruin, geel, grijs, groen, groen/geel, oranje, rood, roze, wit, wit/blauw en zwart.

Ontdek LAPP montagesnoeren