VERPAKKINGEN VERMINDEREN: WAT DOEN WIJ ZELF?

Door Technische Unie
5 september 2022
author-image

Verpakkingen verminderen kunnen wij niet alleen. Om echt zoden aan de dijk te zetten, moeten we dit met de hele branche organiseren. Alle schakels in de keten zijn essentieel. Verpakkingsleveranciers, fabrikanten, groothandels, installateurs, consumenten, afvalinzamelaars. Allemaal zullen zij hun steentje bijdragen. Alle deelnemers die het brancheplan verpakkingen hebben ondertekend, moeten vóór 2025 bepaalde doelstellingen betreft verpakkingen opnemen in hun strategisch plan én deze ook uitvoeren. Wat doen wij al om verpakkingen te verminderen?

1000

Minder verpakkingen. Dit doen wij al:

  1. Inkopen van plastic zakjes en wikkelfolie van dunner materiaal
  2. Inkopen vensterverpakkingen zónder plastic
  3. Gebruiken van kleinere zakjes
  4. Gebruik van papieren strookjes in plaats van plastic zakjes (bij producten waar geen sticker op mag) 
1000

Met deze veranderingen hebben we in 2020 al 30 ton minder plastic verpakkingen gebruikt. In 2021 hebben we nóg eens 30 ton minder plastic gebruikt.

1000

En dit gaan wij nog doen...

  • Verpakkingen zullen nooit helemaal verdwijnen. Ze hebben namelijk een belangrijk doel: bescherming. Maar over de verpakkingen die we nu nog wel gebruiken denken we de komende jaren heel goed na.
  • Samen met klanten en leveranciers gaan steeds verder met het verminderen van verpakkingsmateriaal. Zo leveren we aan een grote klant alleen nog maar producten met verpakkingsmateriaal dat volledig recyclebaar is.
  • Nog meer losse producten leveren in onze groene bakken in plaats van in karton en plastic.
  • Stimuleren van leveranciers om minder verpakkingsmateriaal te gebruiken. 
  • Met u als klant in gesprek gaan. Hoe denkt ú over verpakkingen en hoe wilt u het liefst dat producten geleverd worden? 
1000

Denk ook mee over verpakkingen. Wat vindt u?

Technische Unie blijft investeren in het verminderen van verpakkingsafval. Daar hebben wij voor getekend in het brancheplan verpakkingen en als doel opgenomen in onze eigen duurzaamheidsstrategie. Zo blijven wij onze processen verduurzamen om een schone, groene wereld achter te laten.

Maar wij vinden ú ook heel belangrijk. Daarom is de vraag: hoe maken wij het u zo makkelijk mogelijk én hoe kan dat op een duurzame manier?
Warner: “Die plasticzakjes die wij om producten doen, hebben een reden. Wij willen onze producten netjes en onbeschadigd aan u leveren. Maar eigenlijk vinden wij dat ú de keuze moet kunnen maken. Wilt u een verpakking, of niet?”

Wij gaan door met het ontwikkelen van minder en duurzame verpakkingen en doen dat graag samen met u. Wilt u hier graag over meepraten of heeft u tips of verzoeken over hoe wij uw producten op een goede, duurzame manier bij u kunnen leveren? Laat het ons weten via verpakkingen@technischeunie.com. Wij leren hier graag van. Want alleen samen kunnen wij écht impact maken op het milieu. 

1000

Geef uw mening!

In deze korte vragenlijst kunt u aangeven hoe ú omgaat met verpakkingsafval. Wij zijn heel benieuwd naar uw antwoorden!