INSTALLATIEBRANCHE BOEKT FLINKE VOORUITGANG IN VERMINDEREN VERPAKKINGSMATERIAAL

Door Technische Unie
19 juli 2023
Technische Unie

Goed nieuws uit de installatiebranche! Na één jaar Brancheplan Verpakkingen zijn we al flink op weg om minder verpakkingen te gebruiken. Bij de 35 deelnemende bedrijven is de hoeveelheid papieren en kartonnen verpakkingen met 10 procent verminderd en plastic verpakkingen zelfs met 12 procent!

Prestaties na een jaar Brancheplan Verpakkingen

En er is meer goed nieuws: de verpakkingen zien er niet alleen beter uit, maar ze zijn ook minder volgeplakt met stickers. De deelnemende bedrijven hebben maar liefst 13 procent minder stickers op hun verpakkingen geplakt.

Bovendien kiest 16 procent van de bedrijven nu voor duurzame alternatieven bij het bedrukken van emballage. Techniek Nederland en de Federatie Elektrotechniek (FEDET) hebben deze resultaten op 22 mei in het Bouwhuis in Zoetermeer bekendgemaakt.

Het Brancheplan Verpakkingen heeft als doel om in 2025 20 procent minder plastic en kartonnen verpakkingen te gebruiken. De focus ligt op het verduurzamen en verminderen van verpakkingen, en op het hoogwaardig hergebruiken van verpakkingsmaterialen. Ook willen ze dat de resterende verpakkingen volledig recyclebaar zijn. Een stap in de goede richting voor een groenere toekomst! Meer lezen over een jaar Brancheplan verpakkingen kunt u hier.