213 NIEUWE LAADPALEN PER DAG INSTALLEREN: LAAT DEZE KANS NIET LIGGEN!

Door Technische Unie
17 augustus 2021
Technische Unie

Nederland loopt voorop met het aantal elektrische voertuigen op de weg. Ook hebben we de grootste laadpaaldichtheid van heel Europa. Dit komt door stimulerende regelingen en subsidies vanuit de overheid. Genoeg werk aan de winkel voor u dus. Bekijk daarom snel onze laadpalen met flinke korting in de webshop!

Nederland koploper laadpalen: waar wacht u op?

Ondanks de coronacrisis steeg de verkoop van elektrische auto’s van 62.000 in 2019 naar 70.000 in 2020. Brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging gaan er daarom voorzichtig vanuit dat het aandeel verkochte elektrische auto’s dit jaar minstens 20 procent wordt.

Het aantal laadpalen in Nederland is al helemaal indrukwekkend. Tot en met 31 maart 2021 waren er 72.729 semi-openbare laadpunten en 2.109 snellaadpunten. Om de groei van het aantal elektrische auto’s bij te houden, moeten er ongeveer 213 nieuwe laadpalen per (werk)dag geïnstalleerd worden. Dat betekent héél veel kansen voor u. Waar wacht u nog op?

Laadpalentrends: wat kunnen we verwachten?

Toenemend aantal laadpalen

Door het toenemend aantal laadpalen en de grotere accucapaciteit van nieuwe elektrische auto’s zal de actieradius van elektrische auto’s geen groot probleem meer zijn de komende jaren. Dit zal potentiële kopers waarschijnlijk stimuleren om tóch voor een elektrische auto te kiezen. 

Infographic: rvo.nl

Verbrandingsmotor geweerd uit grote steden

Steeds meer grote steden zullen een verbod op voertuigen met een verbrandingsmotor aankondigen. Zo heeft Amsterdam al aangekondigd dat er vanaf 2030 geen diesel en benzinevoertuigen meer welkom zijn in de stad. De verwachting is dat andere grote steden volgen. 

Energiemonitoring

Energiemonitoring wordt steeds belangrijker voor consumenten. De verwachting is dat steeds meer consumenten actief hun energieverbruik gaan beheren en controleren. Zo wordt het gebruik van thuisaccu’s steeds populairder en daardoor goedkoper. Met een thuisaccu wordt opgewekte energie opgeslagen en kan daarna gebruikt worden voor bijvoorbeeld het opladen van de elektrische auto. 

Grote vraag naar installateurs met expertise

Door de stijging van de verkoop van elektrische voertuigen, zijn er meer laadpalen nodig. Naar verwachting ontstaat er daardoor een tekort aan gespecialiseerde installateurs. Voor complexe elektrische werkzaamheden, zoals het installeren van laadpalen en energiemonitoringsystemen, is expertise nodig van de installateur. Laat deze kans dan ook niet liggen en zorg ervoor dat ook ú een specialist wordt. Zo kunt u bij Technische Unie de basistraining NEN1010 volgen. Hierin staan laadpalen, naast andere duurzame technieken, centraal. Lees hier meer over de basistraining NEN1010. Wacht niet langer en ga meteen aan de slag! 

Welke laadpaal wanneer?

Bent u al enigszins bekend met het installeren van laadpalen, maar heeft u nog vragen over welke laadpaal u wanneer kunt inzetten? Ga dan snel naar onze Laadpaal-hulp. Onze specialisten helpen u graag verder met uw klus!