DUURZAAMHEID, DAAR ZIJN WIJ AL DECENNIA MEE BEZIG

Door Schneider Electric
28 februari 2022
Schneider Electric

Nieuwe verpakkingen, milieuprofielen, green labels, nieuwe producten, gerecyclede apparaten en producten met vervangbare onderdelen. Duurzaamheid komt overal in terug. 

Schneider Electric, de leider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering - erkend als 's werelds meest duurzame onderneming in 2021 door Corporate Knights Global 100 index. Maar we doen meer dan alleen digitale transformatie van energiemanagement. Waar ziet u duurzaamheid terug in uw werk?

Nieuwe duurzame verpakkingen geïntroduceerd

Alle producten worden sinds eind vorig jaar automatisch verpakt in onze nieuwe duurzamere verpakking. Minder chemicaliën, meer plantaardige grondstoffen. De nieuwe duurzame verpakkingen zijn voor minimaal 70% gemaakt van gerecycled materiaal. Door te kiezen voor bruine dozen, is het niet langer nodig de dozen te bleken met bijbehorende verontreinigende chemicaliën en energie. Daarnaast is de groene verf op de nieuwe verpakkingen op basis van plantaardige olie of water. In 2025 moeten alle producten verpakt zijn in deze nieuwe dozen.

Concrete voordelen van de overstap naar een duurzamere verpakking

  1. Vermindering van nieuwe houtpulp die wordt gebruikt bij het maken van verse kartonnen dozen
  2. Tot 60% reductie van chemische stoffen in het grondwater
  3. Tot 60% reductie van waterverbruik en -lozing
  4. Tot 88% stofreductie in de luchtemissie

Milieuprofiel en Premium Green Label voor veel producten al beschikbaar

Veel van onze producten hebben al een milieuprofiel. Dit profiel is op onze website te vinden en geeft aan welke grondstoffen er zijn gebruikt, hoe het is geproduceerd en de lifecycle van het product. Daarnaast hebben wij het Green Premium label. Dit label is de inzet van Schneider Electric om producten te leveren met de beste milieuprestaties in hun klasse. Green Premium belooft te voldoen aan de nieuwste regelgeving, transparantie over milieueffecten en circulaire en producten met een lage CO2-uitstoot

Nieuwe producten met een circulaire opbouw

Vanaf het tweede kwartaal lanceert Schneider Electric de nieuwe laadoplossingen. Een van de onderdelen die heel belangrijk zijn, is dat de nieuwe laadpaal circulair gebouwd is. Wat betekent dat in de toekomst, wanneer de laadpaal niet werken, niet in zijn geheel vervangen hoeft te worden, maar alleen het defecte onderdeel. Dit zorgt ervoor dat we minder hoeven te produceren en producten langer mee gaan.

Als eerste schakelmateriaal van gerecycled plastic

Het Merten assortiment wordt nu uitgebreid met het Merten Ocean Plastic-assortiment en is gemaakt van polyamide visnetten verzameld vanuit de Indische Oceaan en de Arabische Zee. Klanten van Schneider Electric in Nederland kunnen in de loop van het jaar ook bijdragen aan het terugdringen van oceaanvervuiling door te kiezen voor duurzame producten - waaronder schakelaars, stopcontacten en afdekramen – zonder in te leveren op stijl.

Het Merten Ocean Plastics-assortiment is door CES beloond met een Innovation Award in de categorie Duurzaamheid. Het Merten-assortiment is ook het eerste in de industrie dat de internationale Cradle to Cradle Silver-certificering heeft ontvangen voor verantwoord productontwerp en ontwikkelingen richting een continue circulaire economie. 

Achtergelaten of verloren vismateriaal maakt ongeveer 10% uit van het plastic afval in onze oceanen. De nieuwe Merten Ocean Plastic modellen dragen bij aan het verminderen van de 640.000 ton visnetten die elk jaar in de oceaan wordt achtergelaten en vormen de eerste stap in de verduurzaming van deze reeks producten.

Kortom, werken met Schneider Electric, zorgt er voor dat u CO2 reduceert en duurzamer werkt.

Ontdek Schneider Electric