NATIONALE MILIEUDATABASE: LEVERANCIERS, MELD VÓÓR EIND NOVEMBER UW PRODUCTEN AAN

Door Technische Unie
8 september 2022
Technische Unie

Om fabrikanten te stimuleren hun producten te laten opnemen in de Nationale Milieudatabase is er de komende maanden een vergoedingsregeling beschikbaar. Voor de zomer was hiervoor de eerste ronde. 1 september 2022 is de tweede ronde van start gegaan. Leveranciers kunnen hun producten tot 30 november 2022 aanmelden. Lees hier meer hoe dat werkt>

Aanscherping MPG-eisen

Door de aanscherping van de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG)-eisen is het nóg belangrijker dat fabrikanten hun producten laten opnemen in de Nationale Milieudatabase. Gebouwontwerpers gebruiken namelijk steeds meer productgebonden data om aan de MPG-eisen te voldoen.
Bij het maken van een MPG-berekening van een bouwwerk wordt de milieudata van alle producten in het bouwwerk opgenomen.

Nationale Milieudatabase

De eisen die gesteld worden bij bouwen en installeren veranderen in rap tempo. We zijn hard op weg om volledig circulair te bouwen. En nu de duurzaamheidseisen voor circulair bouwen versneld worden aangescherpt, is het nóg relevanter om installatie- en bouwmaterialen te laten opnemen in de Nationale Milieudatabase (NMB). 

In die database zijn installatieproducten nog ondervertegenwoordigd. Hierdoor zijn gebruikers genoodzaakt om algemene data te gebruiken voor hun MPG-berekeningen. Het is de verwachting dat de nu ingestelde vergoeding ervoor zorgt dat de NMB op korte termijn verder wordt aangevuld met installatieproducten.