CIRCULAIRE ECONOMIE: ONZE MARKT IS ER KLAAR VOOR!

Door Technische Unie
12 juli 2020
author-image

In 2050 moet Nederland volledig circulair zijn. Ook wij zoeken naar een manier om aan te sluiten op deze circulaire economie. Dit doen wij samen met verschillende klanten en leveranciers. Maar wat kan er nog meer? Dat onderzochten Dirk van Schie en Syefa Ali.

Dirk en Syefa liepen beiden stage bij Technische Unie om circulariteit te onderzoeken. Dirk richtte zich voornamelijk op leveranciers, waarbij Syefa zich bezighield met een aantal grote klanten. Uit een enquête onder klanten blijkt dat al 76% circulaire producten wil, waarbij 29% op de korte termijn. Tijd voor actie dus!

Katalysator voor circulariteit

De mogelijkheden voor Technische Unie als groothandel liggen vooral in de samenwerking. Niet alleen met onze klanten, maar ook met onze leveranciers. Het aanmoedigen van het produceren van circulaire producten door leveranciers zien klanten als een eerste stap. Vervolgens kunnen we hiermee proactief circulaire producten in onze webshop gaan aanbieden. Belangrijk voor klanten is dat we een leidende rol pakken in de samenwerking naar een circulaire economie. Een latere stap is om ons expertise in logistieke oplossingen ook in te zetten om circulariteit te ondersteunen.

De kop is eraf

De samenwerking is goed terug te zien bij onze circulaire kabelgoten. Samen met GBN en Lek Mining zorgen we ervoor dat herbruikbaar bouwmateriaal uit een oude drukkerij weer terug de keten in komt. Lees alles over deze unieke samenwerking

Circulair inkopen

Ook bij het inkopen van onze producten zijn we ons steeds bewuster van circulariteit. Yorrick Bakker, productmanager New Business vertelt: “In 2021 willen wij minimaal 2.000 circulaire artikelen in ons assortiment hebben, omdat onze klanten om deze producten vragen. Wij willen deze trend omarmen en de koploper worden op circulair gebied." Lees meer over onze circulaire initiatieven

Circulariteit bij Technische Unie

Voor een circulaire economie is een compleet andere manier van vragenstellen, zaken doen, ontwerpen en werken nodig. Als Technische Unie kennen wij geen grenzen om u hierbij te helpen. Wij maken het u graag gemakkelijk met ons circulaire assortiment, slimme oplossingen en specialistisch, duurzaam advies. Samen komen we verder!