VIVARES HCL van Ledvance: voor effectieve werkplekconcepten in kantoren

Door Ledvance
10 oktober 2023
Ledvance

VIVARES HCL brengt biologisch effectief licht. Het bootst de natuurlijke veranderingen in het daglicht zeer nauwkeurig na, wat aantoonbaar het welzijn van alle medewerkers verbetert. Het biedt potentiële energie- en CO2-besparingen tot 80%.

Effect bewezen

Met behulp van een gecertificeerd algoritme bootst VIVARES HCL, in combinatie met BIOLUX HCL-armaturen, de natuurlijke veranderingen in daglicht tot 95% na. Zelfs in donkere kamers voelt de verlichting aan alsof u buiten zit. Het zorgt voor maximale concentratie in de ochtend en ontspanning in de avond.

Verschillende studies hebben het effect van identiek gesimuleerd daglicht bewezen. De resultaten variëren van twee uur extra effectieve werktijd per maand tot een productiviteitsstijging van 4,5% en een jaar lang langer personeelsbehoud. Tegelijkertijd daalt het foutenpercentage met 2% en het ziekteverzuim met 1% (bron: AT Kearney, Quantified benefits of Human Centric Lighting, 2015).

verlichting wit

Comfortabel licht beheer op kantoor

VIVARES HCL kan een groot aantal HCL-lichtbronnen en -sensoren per besturingseenheid aansluiten, waardoor het ideaal is voor open kantoren of verdiepingen. Naast de human centric lighting functie biedt het systeem, dat beschikbaar is als een zeer compatibele DALI 2.0 of draadloze Zigbee-versie, alle andere voordelen van het innovatieve VIVARES IoT- lichtmanagementsysteem.

Het is comfortabel voor installateurs en gebruikers en creëert optimale lichtomstandigheden voor alle gedefinieerde eisen. Bovendien biedt het potentiële energie- en CO2-besparingen tot 80% in vergelijking met armaturen met fluorescentielampen. Dankzij de optionele clouddiensten van VIVARES kan de efficiëntie nog verder worden verhoogd.

Geavanceerde hulpmiddelen, persoonlijk advies

Lichtplanning, preconfiguratie, inbedrijfstelling en onderhoud tijdens de werking verlopen snel en eenvoudig dankzij goed ontworpen tools zoals het VIVARES-portaal en de VIVARES-app.

Lees meer over lichtmanagement van Ledvance

De 5 pijlers van een smart building

Een smart building wordt ondersteund met vijf pijlers en een data backbone.
Elke pijler speelt een cruciale rol in een smart building dat zich aanpast aan de omgeving, de gebruikers en hun steeds veranderende behoeften.