HYBRIDE WARMTEPOMP VANAF 2026 VERPLICHT: IS UW BASISKENNIS AL OP ORDE?

Door Technische Unie
17 mei 2022
Technische Unie

Hybride warmtepompen zijn vanaf 2026 de standaard voor het verwarmen van woningen, kondigt het kabinet vandaag aan. De Basistraining warmtepompen van TU Campus op 21 en 28 november 2022 in Zwolle* leert u alles over de toepassing en werking van warmtepompinstallaties.

Duurzaam verwarmen verplicht vanaf 2026

Bij vervanging van een cv-installatie moeten huiseigenaren vanaf 2026 overstappen op een duurzaam alternatief – als de kabinetsplannen definitief doorgaan. Dat kan, naast een hybride warmtepomp, ook een elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn. De vraag naar gespecialiseerde warmtepompkennis zal de komende tijd naar verwachting flink toenemen. 

Basistraining warmtepompinstallaties – toepassing & werking

Wilt u als verwarmingsmonteur of installateur uw klanten de komende jaren helpen bij de energietransitie? Dan is up-to-date kennis op dit vlak noodzakelijk. De basistraining van TU Campus is daarbij de eerste stap.
Tijdens de 2-daagse training leert u de basisprincipes van een warmtepomp en hoe de verschillende (hybride) warmtepompen werken. Na het afronden van de basistraining ontvangt u van ROVC een certificaat van deelname.

Vervolg

Volgt u na de basistraining ook de training Warmtepompinstallaties - onderhoud & storingen? Dan kunt u zich bij ROVC aanmelden voor het geaccrediteerde examen Warmtepompinstallaties. Als u slaagt voor dit examen kunt u zich bij InstallQ laten accrediteren en warmtepompinstallaties onderhouden of storingen verhelpen.

Investering 2-daagse basistraining

€ 720,00 (excl. BTW) per persoon, incl. studiemateriaal en lunch

Beschikbare trainingsdata*

  • 21 november & 28 november 2022, Zwolle