DE TOEKOMST VAN DOUCHEN: GROHE EVERSTREAM

Door Grohe
5 september 2023
Grohe

Zuinig omgaan met water is belangrijker dan ooit. Om consumenten hierbij te helpen heeft GROHE een douche ontworpen die het gebruikte water nog tijdens de douchebeurt hergebruikt en zo water en energie bespaart. De innovatieve ontwikkeling is het resultaat van GROHE’s visie en ambities op het gebied van duurzaamheid. 

GROHE Everstream is ontworpen om de douche-ervaring te creëren die gebruikers verwachten, maar waarbij zo weinig mogelijk vers water wordt verbruikt. In de recirculatiestand wordt het water dat in de afvoer wordt opgevangen in een circuit gepompt dat de gewenste temperatuur handhaaft en het water hygiënisch behandelt. Dit verbruikt minder energie en bespaart water dat anders in de afvoer zou verdwijnen.

Oplossing om een verschil te maken

De douche zal vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar zijn voor klanten. Daarnaast streeft GROHE ernaar dat alle GROHE-inbouwdouches tegen 2030 in staat zijn om water te recyclen. Jonas Brennwald, leader LIXIL EMENA: “Afgelopen zomer was één van de droogste zomers ooit in Europa. Waterschaarste raakt ons allemaal en het is onze verantwoordelijkheid als leverancier van watertechnologie om oplossingen te bieden waarmee consumenten een verschil kunnen maken. De implementatie van waterrecirculatietechnologie in ons GROHE-portfolio tilt ons aanbod naar een nieuwe, duurzame maatstaf en is een mijlpaal voor onze hele generatie.”

Hoe werkt het?

De douche start met vers water zoals bij elke gewone douche. Zodra de gebruiker klaar is met shampoo of zeep kan de recyle-modus worden ingeschakeld. Hier hoef je de douchebeurt niet voor te pauzeren. In de circulaire-modus wordt het water via de afvoer opgevangen en in een circuit gepompt waarbij de gewenste temperatuur aangehouden wordt en het water een hygiënische behandeling ondergaat. Dit water wordt vervolgens doorgepompt naar de douchekop. Na gebruik van de douche vindt een reiniging plaats om de douche klaar te maken voor de volgende gebruiker.

Ontdek Grohe